„Blestemul Baia 3” a lovit din nou Fălticeniul. Captarea de suprafață a fost oprită iar în unele zone se resimte lipsa apeiLocal

„Blestemul Baia 3” a lovit din nou Fălticeniul. Captarea de suprafață a fost oprită iar în unele zone se resimte lipsa apei

       Accesări: 3287

Presiunea apei a scăzut din nou în Fălticeni, din această dimineață, iar în unele zone ale orașului se resimte lipsa apei.

Pentru a treia oară în această lună, Agenția ACET Fălticeni a fost pusă în situația de a opri funcționarea Stației de captarea a apei de suprafață Baia 3. Precipitațiilor abundente din zona de munte au făcut ca apa să nu se mai încadreze în normele de potabilitate. Moldova vine învolburată și murdară. Marți și miercuri, râul Moldova s-a aflat sub atenționare hidrologică Cod portocaliu.

În cursul acestei nopți, cu stațiile de captare din subteran Baia 1 și Baia 2, ACET Fălticeni speră se echilibreze nivelul apei în bazinele de înmagazinare pentru ca sistemul de alimentare să facă față consumului la primele ore ale zilei de vineri.

În funcție de evoluția meteorologică și hidrologică repornirea Stației de captare Baia 3 ar putea fi luată în calcul în cursul zilei de vineri, 1 iulie 2016.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 

 

ȘTIRI