Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni și-a serbat ocrotitorii spirituali alături de P.S. Sofronie SuceveanulReligie

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni și-a serbat ocrotitorii spirituali alături de P.S. Sofronie Suceveanul

       Accesări: 1710

Primul post rânduit în timpul verii s-a încheiat și pentru ortodocșii de stil vechi. Perioada de restricție alimentară și de rugăciune mai aprinsă se termină la ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sărbătoare care i-a adunat pe credincioși la slujbele ținute în biserici și mănăstiri. În unele comunități rurale a fost și zi de hram.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Rădășeni, păstorită de părintele Ioan Onofrei, i-a serbat pe ocrotitorii spirituali alături de numeroși creștini veniți din parohiile apropiate.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de P.S. Sofronie Suceveanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba fiind înfrumusețată cu răspunsuri la strană oferite de voci ale unor tineri psalți.

Preoții l-au întâmpinat pe episcop, așa cum cere tradiția, cu Sfânta Evanghelie și Crucea, în timp ce creștinii i-au urat bun venit, oferind buchete de flori.

Liturghia Arhierească și-a urmat cursul firesc așa cum cere rânduiala slujbelor săvârșite de ierarhi.

La cuvântul de învățătură, P.S. Sofronie Suceveanul le-a vorbit celor prezenți despre faptele de credință și călătoriile misionare pe care corifeii apostolilor le-au avut în lungul și latul lumii antice propovăduind credința în Hristos. În timpul omiliei ierarhul a amintit și despre suferințele apostolilor Petru și Pavel, dar și pătimirea lor înainte de moarte.

La final, episcopul i-a îndemnat pe creștini să ducă mai departe, și în afara postului, o viață pioasă, încărcată de fapte bune și iubire milostivă, amintind că Sfinții Apostoli Petru și Pavel se roagă neîncetat pentru mântuirea poporului binecredincios.

Preotul paroh Ioan Onofrei i-a mulțumit ierarhului pentru slujire și cuvântul de învățătură, dar și celor care au asistat la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia de hramului de vară al parohiei.

Biserica din Rădășeni mai are două hramuri, cel din toamnă închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, și cel din iarnă dedicat Sfinților Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan.

Evenimentul religios s-a încheiat cu slujba de pomenire pentru cei trecuți din viață, urmată de obișnuita agapă frățească la zi de sărbătoare.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI