Biserica „Sfântul Andrei” din satul Basarabi și-a sărbătorit ocrotitorul: Liturghie Arhierească oficiată de P.S. IosifReligie

Biserica „Sfântul Andrei” din satul Basarabi și-a sărbătorit ocrotitorul: Liturghie Arhierească oficiată de P.S. Iosif

       Accesări: 1152

Zi de hram și bucurie sufletească. Biserica ortodoxă pe stil vechi din satul Basarabi l-a celebrat joi pe ocrotitorul parohiei. Creștini de-ai locului, dar și din împrejurimi, au venit la sfântul lăcaș dis-de-dimineață pentru a-l sărbători pe Sfântul Apostol Andrei.

Cu ocazia hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie cu arhiereu, după ce în seara zilei de miercuri au avut loc slujba de Priveghere, în care sunt săvârșite consecutiv Vecernia, Litia și Utrenia.

Înainte de a începe serviciul religios, PreaSfințitul Iosif Botoșăneanul a fost primit cu Sfânta Evanghelia, Crucea și cu buchete de flori.

Slujba s-a desfășurat după tipicul zilei de hram, din care nu a lipsit și acatistul închinat apostolului românilor.

La cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre viața și faptele celui căruia i se mai spune și „Cel întâi chemat”.

P.S. Iosif a amintit în timpul predicii, că țara noastră este creștinată de Sfântul Andrei, subliniind totodată roadele apostolatului său în Asia și Europa.

Ierarhul i-a îndemnat, în același timp, pe credincioși să își înfrumusețeze postul cu fapte și gânduri bune.

În încheiere, părintele Pavel, parohul lăcașului din Basarabi le-a mulțumit clericilor pentru slujirea în sobor și creștinilor pentru prezența la rugăciunea comună, la zi de hram, și la Sfânta Liturghie, cea mai importantă slujbă oficiată în biserică.

Sărbătoarea s-a încheiat cu pomenirea celor trecuți din viață și nelipsita agapă frățească.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI