Binecuvântare în seara de Înviere. Preoții de la parohiile și mănăstirile din zona Fălticeni au primit Sfânta LuminăReligie

Binecuvântare în seara de Înviere. Preoții de la parohiile și mănăstirile din zona Fălticeni au primit Sfânta Lumină

       Accesări: 836

Dar și binecuvântare în zi de sărbătoare. Credincioșii din zona Fălticeni au primit și anul acesta Sfânta Lumină la slujba închinată celei mai mari sărbători creștine. Ea a fost împărțită preoților și monahilor în seara dinaintea slujbei de Înviere.

Lumina Harică a fost adusă de la Aeroportul Suceava, de delegația formată din părintele protopop Adrian Dulgheriu, parohul Bisericii Sfântul Ilie, și părintele Georgian Rotar, parohul Bisericii Sfinții Mercurie și Ecaterina din Rădășeni.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21:30, ea a fost oferită atât clericilor, cât și credincioșilor prezenți în curtea Bisericii „Sfântul Ilie”.

Preoții au primit-o cu pace sufletească, deosebită bucurie și cântări din slujba Utreniei.

Mai mulți preoți ai protopopiatului Fălticeni, dar și preoți de la mănăstirile din împrejurimi au primit, Sfânta Lumină de la protoiereul Adrian Dulgheriu.

Lumina Sfântă de la Ierusalim este adusă de 15 ani, fără întrerupere, la Fălticeni.

Ca un element aparte al acestui moment unic în viața bisericii, preotul Ciprian Meștereanu, din comuna Boroaia, și-a adus copiii săi la întâmpinarea Sfintei Lumini de la Ierusalim, îmbrăcați în costum popular.

Lumina Harică a fost adusă de la Ierusalim la București de o delegație a Patriarhiei Române, iar de aici a ajuns pe Aeroportul Internațional de la Suceava cu un avion de mici dimensiuni.

Slujba de Înviere este oficiată la miezul nopții.

La finalul acesteia preoții citesc Pastorala, un mesaj special adresat de episcop, mitropolit sau patriarh cu ocazia sărbătorii de Înviere. Un cuvânt de învățătură similar este transmis și la Crăciun.

Duminică la amiază va fi săvârșită slujba Vecerniei Învierii Domnului sau a doua Înviere, în toate bisericile ortodoxe din România.

Focul haric, pogorât la Biserica Sfântului Mormânt, este împărțit preoților și credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.

De aici, este adus de preoții din delegația Patriarhiei Române, apoi oferit mitropoliilor și arhiepiscopiilor din toată țara.



Spalatorie covoare

ȘTIRI