Bilanțul Poliției Române la finalul minivacanței de PaştiNațional

Bilanțul Poliției Române la finalul minivacanței de Paşti

       Accesări: 137

Peste 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanța de Paşti şi 1 Mai.

Pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea (aproape 6.600) pentru situații în care a fost necesară acordarea de asistență medicală de urgență.

De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spații deschise (incendii de vegetație) și coșuri de fum necurățate sau defecte.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În perioada menționată au fost sesizate aproape 4.500 de infracțiuni, iar pentru cele aproape 44.000 de contravenții sesizate în această perioadă au fost aplicate sancțiuni în valoare de  aproape 14.000.000 de lei.

Scădere semnificativă a numărului de accidente rutiere

În toată această perioadă, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, misiunile fiind efectuate în special pe cele mai circulate artere rutiere.

Pentru încălcarea legislației rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sancțiuni, dintre care  aproximativ 7400 pentru depășirea limitei legale de viteză și 229 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

Aceste măsuri au dus la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puține accidente, iar scăderea față de anul 2016 este de aproape 40%.

Jandarmeria Română a desfășurat în această perioadă peste 12.000 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, jandarmii montani intervenind și pentru salvarea a 10 persoane.

De asemenea, efective ale jandarmeriei desfășoară în județul Călărași misiuni în sprijinul oamenilor ale căror gospodării au fost afectate de fenomenele meteorologice severe, ajutând la reconstrucția imobilelor.

În această perioadă, peste 880.000 de persoane au intrat în România, iar aproape un milion au ieșit din țară.

ȘTIRI