Bilanț de proiect național derulat în luna noiembrie la Școala „Mihail Sadoveanu” din FălticeniEducație

Bilanț de proiect național derulat în luna noiembrie la Școala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni

       Accesări: 447

În perioada 1-19 noiembrie 2017, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a derulat activități în cadrul proiectului național 19 Zile de activism pentru prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor”.

Este vorba despre un proiect de conștientizare, consultare și participare a copiilor și tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor, în familie, școală, comunitate.

Anual, acest eveniment este organizat de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea România (FICE) și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Scopul Campaniei 2017 a fost conștientizarea formelor de practici tradiționale (inclusiv culturale), care sunt dăunătoare copiilor, și identificarea căilor de acțiune pentru limitarea lor, ne-a informat consilierul educativ al școlii, profesoara Elena Pașcovici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipa proiectului de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, formată din elevi, cadre didactice, consilierul școlar, bibliotecarul școlii și părinți,  a realizat numeroase activități apreciate de participanți: „Agresivitate și violență (dezbatere cu elevii clasei a VI-a B și părinții acestora); „Drepturi și responsabilități (activitate pe grupe, cu elevii clasei a VIII-a A);  Războiul dintre Tom și Jerry” (activitate la clasele pregătitoare);  „Părinții-primele modele comportamentale„ (activitate-suport cu părinții elevilor din clasele pregătitoare); „Pericolele comunicării virtuale„ (activitate interactivă-elevii clasei a VII-a A); „3D: Deciziile determină destinul„ (dezbatere cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a, pe baza cărții primite de la Asociația eLiberare); „Drepturile copilului într-o țară ideală  (clasa a VII-a B); „Practici tradiționale inadecvate copiilor„ o activitate deosebit de interesantă la care au fost invitați părinți de la toate clasele, alături de preotul Lupu Vasile și cadrul medical Dăniloaia Cătălina; „Puterea leului”, activitate la Clasa Pregătitoare.

Nu în cele din urmă, activitatea „Ziua Ștafetei. Acum decid eu!”, cu participarea unui număr de 30 elevi din clasele VI-VIII la proiectul asociației „Terre des Hommes„ România, se desfășoară în perioada 20-27 noiembrie.

Acțiunile au fost coordonate, cu sprijinul diriginților, de profesorii Lăcrămioara Anechiforesei, Doina Mihăilă, Stan Doriana Beatris, Elena Pașcovici, preotul Vasile Lupu și cadrul medical Cătălina Dăniloaia.

ȘTIRI