Bilanț de proiect național derulat în luna noiembrie la Școala „Mihail Sadoveanu” din FălticeniEducație

Bilanț de proiect național derulat în luna noiembrie la Școala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni

       Accesări: 430

În perioada 1-19 noiembrie 2017, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a derulat activități în cadrul proiectului național 19 Zile de activism pentru prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor”.

Este vorba despre un proiect de conștientizare, consultare și participare a copiilor și tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violență exercitate asupra lor, în familie, școală, comunitate.

Anual, acest eveniment este organizat de Federația Internațională a Comunităților Educative, secțiunea România (FICE) și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Scopul Campaniei 2017 a fost conștientizarea formelor de practici tradiționale (inclusiv culturale), care sunt dăunătoare copiilor, și identificarea căilor de acțiune pentru limitarea lor, ne-a informat consilierul educativ al școlii, profesoara Elena Pașcovici.

Echipa proiectului de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, formată din elevi, cadre didactice, consilierul școlar, bibliotecarul școlii și părinți,  a realizat numeroase activități apreciate de participanți: „Agresivitate și violență (dezbatere cu elevii clasei a VI-a B și părinții acestora); „Drepturi și responsabilități (activitate pe grupe, cu elevii clasei a VIII-a A);  Războiul dintre Tom și Jerry” (activitate la clasele pregătitoare);  „Părinții-primele modele comportamentale„ (activitate-suport cu părinții elevilor din clasele pregătitoare); „Pericolele comunicării virtuale„ (activitate interactivă-elevii clasei a VII-a A); „3D: Deciziile determină destinul„ (dezbatere cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a, pe baza cărții primite de la Asociația eLiberare); „Drepturile copilului într-o țară ideală  (clasa a VII-a B); „Practici tradiționale inadecvate copiilor„ o activitate deosebit de interesantă la care au fost invitați părinți de la toate clasele, alături de preotul Lupu Vasile și cadrul medical Dăniloaia Cătălina; „Puterea leului”, activitate la Clasa Pregătitoare.

Nu în cele din urmă, activitatea „Ziua Ștafetei. Acum decid eu!”, cu participarea unui număr de 30 elevi din clasele VI-VIII la proiectul asociației „Terre des Hommes„ România, se desfășoară în perioada 20-27 noiembrie.

Acțiunile au fost coordonate, cu sprijinul diriginților, de profesorii Lăcrămioara Anechiforesei, Doina Mihăilă, Stan Doriana Beatris, Elena Pașcovici, preotul Vasile Lupu și cadrul medical Cătălina Dăniloaia.

ȘTIRI