Bicicliștii din zona Fălticeni vizați de acțiunile preventive ale IPJ SuceavaRural

Bicicliștii din zona Fălticeni vizați de acțiunile preventive ale IPJ Suceava

       Accesări: 462

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi agenţi din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie din zona Buneşti, Preuteşti,  Fălticeni, Capu Codrului, Cornu Luncii, Păltinoasa, Marginea, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos  au  organizat şi desfăşurat acţiuni de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, pe DN2,  DJ 208, DJ 208A, DN2E dar şi pe drumurile adiacente.

Acțiunile s-au desfășurat timp de o săptămână, interval în care au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.000 de lei.

Au fost distribuite peste 100 de veste reflectorizant şi au fost derulate activităţi de informare la care au participat peste 1000 de elevi.

Polițiștii le reamintim cetăţenilor faptul că nerespectarea legislaţiei specifice de către biciclişti se sancţionează cu 6 – 8 puncte-amendă. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie (145 lei).

Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI