Bicicliștii au provocat 30% din accidentele care au avut loc la sfârșitul săptămâniiActualitate

Bicicliștii au provocat 30% din accidentele care au avut loc la sfârșitul săptămânii

       Accesări: 322

În urma analizei efectuate de Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, în interval de două zile, 23 – 24 iunie, s-a constatat că 30% din evenimente rutiere au avut ca implicare bicicliştii.

De asemenea, din totalul celor 60 de evenimente rutiere cu implicarea bicicliştilor înregistrate în primele 5 luni, în 52 de cazuri vina pentru producerea accidentelor a fost a bicicliştilor, inclusiv în cazul a două accidente mortale.

În primele 2 săptămâmi ale lunii iunie au fost intensificate acţiunile preventive în teren fiind distribuite veste reflectorizante şi alte elemente reflectorizante pentru biciclete.

S-au purtat discuţii cu bicicliştii în vederea responsabilizării acestora fiind prezentat şi cadrul legislativ care prevede sancţiuni contravenţionale destul de importante în cazul încălcării regulilor rutiere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În perioada 14 – 21 iunie au fost organizate acţiuni în cadrul cărora au fost sancţionaţi peste 200 de biciclişti, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În patru din cele 10 evenimente rutiere înregistrate la sfârșitul acestei săptămâni au fost implicaţi biciclişti, în 3 cazuri aceştia făcându-se exclusiv vinovaţi de producerea accidentelor.

Un eveniment rutier provocat de un biciclist s-a produs și în zona Fălticeni.

Sâmbătă, ora 12.25, în timp ce conducea bicicleta pe DJ 209B, pe raza comunei Mălini, ajungând la intersecția cu str. Antoceni, un localnic în vârstă de 78 de ani, a efectuat virajul la stânga, fără să semnalizeze și să se asigure corespunzător, moment în care, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o tânără în vârstă de 18 ani, din aceeași localitate, aflată în depășirea bicicletei.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI