Bicicliștii au fost implicați în 24 de accidente în județul SuceavaActualitate

Bicicliștii au fost implicați în 24 de accidente în județul Suceava

       Accesări: 241

În primele zile ale lunii septembrie, poliţiştii de Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi agenţi din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie au  organizat şi desfăşurat acţiuni de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor pe DN2H, DN2K, DJ 208A, DN2E dar şi pe drumurile adiacente.

Au fost distribuite peste 60 de veste reflectorizante şi au fost derulate activităţi de informare cu peste 500 de participanţi la trafic.

Continuă să fie depistați biciclişti care îşi pun viaţa în real pericol circulând cu biciclete care nu sunt echipate corespunzător. Mai mult, au fost identificate cazuri în care adulţii îşi transportau copii pe cadrul bicicletei, încălcând legislaţia şi punând în pericol integritatea corporală a acestora, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

De la începutul acestui an pe raza judeţului au avut loc 24 de accidente rutiere grave cu implicarea bicicliştilor, în 17 dintre acestea vina fiind exclusivă a conducătorilor de biciclete. În urma acestor accidente au decedat patru persoane, remarcându-se totuşi o scădere cu două a persoanelor decedate faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

În cadrul acţiunii organizate de Serviciul Rutier Suceava au fost constatate 6 infracţiuni şi au fost aplicate 192 sancţiuni contravenţionale în valoare de 61.560 lei.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI