Baza nautică „Nada Florilor” va trece în patrimoniul local. Planuri pentru practicarea sporturilor pe iazul ȘomuzExclusiv

Baza nautică „Nada Florilor” va trece în patrimoniul local. Planuri pentru practicarea sporturilor pe iazul Șomuz

       Accesări: 1752

Întâlniri și discuții finale la minister. După ce în toamnă au reușit să aducă în patrimoniul local cinematograful „Doina”, municipalitatea este la un pas de a primi un nou obiectiv. Baza nautică „Nada Florilor” va fi transferată în urma unor documentații prin care Primăria Fălticeni a solicitat preluarea acesteia.

Demersurile au început în urmă cu trei ani.

Discuțiile au pornit de la dorința primarului Cătălin Coman de a dezvolta sectorul de agrement și sport în zona Parcului „Nada Florilor” și a iazului Șomuz având ca punct de atracție complexul cu piscine construit cu fonduri europene și guvernamentale.

Ministrul turismului și sportului de la acea vremea, Mircea Băniciou, s-a aflat într-o primă vizită la Fălticeni pentru începerea discuțiilor pe tema transferului. Ultima întrunire, privind luarea în primire a obiectivului, la care a participat și deputatul Alexandru Rădulescu, s-a desfășurat recent la București.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul municipiului Fălticeni a lăsat să se înțeleagă faptul că transferul a intrat în linie dreaptă.

Este doar o chestiune de timp până când Baza nautică „Nada Florilor” va intra în patrimoniul local. Cel mai probabil, în primul semestru al anului 2019.

Baza nautică figurează actualmente în portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului.

„Ne aflăm în etapa finală a discuțiilor privind preluarea bazei nautice. Am avut discuții la București, la Ministerul Tineretului și Sportului unde, alături de deputatul Alexandru Rădulescu am pus la punct ultimele detalii.”, a declarat Cătălin Coman în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Suntem la faza ultimelor avize și documente care vor permite trecerea acestui obiectiv în patrimoniul municipiului Fălticeni. Era anormal ca un petec de pământ din zona Complexului de agrement să aparțină unui club din Suceava. Facem toate aceste demersuri pentru a dezvolta atât latura turistică precum și cea sportivă, în speță canotajul de performanță care, prin lotul de la Fălticeni, se mândrește cu rezultate deosebite.”

Municipalitatea are planuri mari cu baza nautică.

Sunt creionate deja idei de proiecte de investiții pentru modernizarea anexelor destinate clubului de canotaj din Fălticeni.

Aici urmează să fie construite noi amplasamente și clădiri care să ofere condiții civilizate pentru depozitarea bărcilor și instrumentarului sportiv.

În paralel cu acestea este vizată extinderea plajei Complexului de agrement „Nada Florilor”. Spațiul va permite crearea unor noi spații de relaxare pentru clienți.

Totodată se intenționează deschiderea și practicarea sporturilor nautice și activităților de recreere. Mai precis, se dorește ca în viitorul apropiat pe iazul Șomuz, localnicii și turiștii să aibă posibilitatea de a se plimba cu bărci, plăci cu vele și hidrobiciclete pe acumularea de apă.

Primarul Coman susține că în acest mod va crește și gradul de atractivitate, pe durata sezonului estival, pentru zona de agrement fălticeneană.

ȘTIRI