Baza de Deszăpezire Fălticeni este pregătită pentru iarnăActualitate

Baza de Deszăpezire Fălticeni este pregătită pentru iarnă

       Accesări: 580

Gata să întâmpine sezonul rece. Drumarii suceveni spun că sunt pregătiți pentru iarna care urmează și că au luat, din timp, toate măsurile pentru ca la căderea primei zăpezi să nu fie probleme. Unitățile din județ sunt aprovizionate cu material antiderapant, iar utilajele pot interveni în orice moment.

Și la Baza de Deszăpezire Fălticeni lucrurile sunt puse la punct. Pregătirea bazei pentru sezonul rece s-a încheiat.

Stocurile de antiderapant și cele de carburant existente sunt suficiente, spune reprezentantul SDN, inginerul Gheorghe Arteni. Cota zilnică de motorină, pe Secția Drumuri Naționale, este stabilită la 15 tone, însă aceasta poate crește în funcție de intensitatea activităților de curățare a drumurilor.

Pe zona Fălticeni se va acționa cu patru autocamioane și două vehicule Unimog, toate dotate cu lamă și răspânditor de sare.

Ca măsură complementară, pe unele sectoare de drum național din zona Fălticeni vor fi montate parazăpezi.

„Suntem pregătiți pentru sezonul rece. Avem stocurile necesare pentru iarnă, atât la sare, cât la carburant.”, ne-a declarat Gheorghe Arteni, șeful SDN Suceava. „Baza de deszăpezire de la Fălticeni de cantitatea necesară de sare la momentul actual. Nisipul urmează să-l aducem în bază în zilele ce urmează.”

Inginer Gheorghe Arteni – șeful SDN Suceava

Baza de Deszăpezire Fălticeni dispune la momentul actual de 2.000 de tone de sare și 1.000 de kilograme de clorură de calciu.

Unitatea urmează să mai primească 2.000 de tone de nisip.

Licitația pentru deszăpezirea drumurilor, în zona Fălticeni, a fost câștigată de firma suceveană Florconstruct.

Bazei de deszăpezire Fălticeni îi revine întreținerea unui sector de 50 de kilometri de drumuri naționale. 45 de kilometri sunt pe tronsoanele Drăgușeni – Vadu Moldovei – Fălticeni (DN 2), și Fălticeni – Bunești (DN 2) și Fălticeni – Praxia – Boroaia (DN 15 C).

Unității îi mai revene întreținerea unui sector de cinci kilometri din centura municipiului Suceava, de la intrarea dinspre Cumpărătura până în zona localității Moara.

În zilele următoare drumarii vor monta indicatoare rutiere specifice perioadei de iarnă.

SDN Suceava are în administrare 295 de kilometri de drumuri naționale.

Stocul actual include peste 4.000 de tone de sare și carburanți pentru minim 14 zile de intervenții.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI