Baza de agrement ”Nada Florilor” s-a deschis în mod oficial: Complexul de peste 3 milioane de euro este funcțional de astăziActualitate

Baza de agrement ”Nada Florilor” s-a deschis în mod oficial: Complexul de peste 3 milioane de euro este funcțional de astăzi

       Accesări: 18297

Cel mai nou complex destinat petrecerii timpului liber s-a deschis la Fălticeni. Începând de astăzi baza de agrement ”Nada Florilor”, amenajată în apropierea iazului Șomuz, este funcțională. Vremea caldă și frumoasă i-a îndemnat pe mulți fălticeneni să-și îndrepte pașii spre noua oază de relaxare, dezvoltată printr-un proiect în valoare de peste 3 milioane de euro.

Lucrările au început în mai 2015 și au fost executate de firma bihoreană Da Vinci Construct & Proiect.

La inagurare au participat, oficialitățile locale, primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, deputatul PSD Ioan Stan, senatorul  Ovidiu Donţu și consilieri locali fălticeneni.

„Este o zonă de agrement care completează ceea ce înseamnă oferta noastră turistică, pentru că Fălticeniul şi întreaga zonă avea nevoie de aşa ceva. O să mulţumesc tuturor celor care au sprijinit şi au ajutat acest proiect de la preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi până la arhitect, consultant, constructor, de la cel mai mic până la cel mai mare. Nu a fost deloc uşor ca într-un an de zile, cu iarnă şi ploi, şi alte probleme să realizăm ceva durabil la Fălticeni. Repet, ceva ce Fălticeniul avea foarte mare nevoie”., a declarat primarul Cătălin Coman. ”Vreau să-i invit cu toată căldura, pe toţi cei care vor cu adevărat să petreacă câteva momente minunate aici la Nada Florilor. Este o invitaţie deschisă nu doar fălticenenilor, ci tuturor sucevenilor, şi nu numai, pentru că aşa cum am mai spus-o, fălticenenii sunt gazde primitoare, şi îi primim pe toţi cu drag aici în baza de agrement Nada Florilor la Fălticeni, care astăzi va deveni operaţională şi funcţională”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Dacă acum patru ani pe strada Sucevei din Fălticeni riscai să-ţi spargi măselele sau să-şi muşti limba, pentru că era o stradă imposibilă, iată că acum avem un bulevard foarte bine realizat, cu iluminat ecologic, şi cu un carosabil foarte bun. Apoi, dacă acum patru ani aveam câteva cadre de beton la Spitalul Municipal, acum spitalul este aproape de finalizare”, a precizat Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean. ” Apoi, dacă acum patru ani aici la Nada Florilor nu aveam nimic, acum avem ceva ce întreg judeţul Suceava poate să-şi pună în oferta turistică şi anume acest centru de agrement”.

Proiect finalizat în 12 luni

Lucrările de construcție la complexul ”Nada Florilor” au durat 12 luni. Amenajat pe o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați, baza de agrement include trei piscine exterioare, o piscină interioară, un teren de sport multifuncţional, pistă de biciclete, coridoare pentru pietoni și două parcări.

Cea mai mare piscină are 325 mp, fiind dotată cu o trambulină pentru sărituri, pe două nivele. Complexul mai include un bazin exterior cu două tobogane pentru copii, și unul pentru adulți, de 300 mp, dotat și acesta cu tobogan.

Lângă bazinele de înot se află dușuri, șezlonguri și baldachine din lemn.

Clădirea din cadrul bazei de agrement dispune de o piscină de 1130 metri pătrați, șezlonguri, dușuri, băi și dulapuri pentru depozitarea obiectelor și vestimentației.

La interiorul clădirii se află o saună şi două săli de forţă, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care fac subiectul unei alte investiții care nu este inclusă în proiectul mare, acestea fiind investiții ale Primăriei Fălticeni care vor fi încheiate cât mai curând.

Autoritățile locale promit monitorizarea calității apei din piscine care va fi verificată periodic din punct de vedere chimic și microbiologic.

Tarife piscină acoperită: 21 – 200 de lei

Piscinele vor fi punctele de atracție ale complexului de agrement din Fălticeni. Vor fi trei piscine, două exterioare și una acoperită, cu o suprafață de peste 1100 de metri pătrați.

Pentru un bilet de intrare la piscina acoperită, de luni până vineri, se va plăti 21 de lei, în timp ce pentru zilele de sâmbătă și duminică tariful este de 24 de lei.

Un abonament cu 5 intrări este 80 de lei, cel cu 10 intrări este 135 de lei, iar un abonament la piscina acoperită pentru 15 intrări este de 160 de lei.

Abonamentul pentru copiii cu vârsta până la 16 ani, valabil pentru 8 intrări, aflați sub supravegherea unei persoane specializate este de 120 de lei.

Pentru adulți, abonamentul cu 8 intrări este de 140 de lei. În tariful pentru piscina acoperită este inclus și accesul la saună.

Cei care doresc să închirieze piscina în afara programului de funcționare vor plăti 500 de lei pe oră.

Persoanele care vor alege să se relaxeze la piscina acoperită trebuie să știe că biletul de intrare este valabil pentru o sesiune de înot de 3 ore. Dacă se depășește timpul alocat sesiunii, clientul va plăti alți 7 lei pe oră sau segmentul orar din timpul depășit.

Clienții pot opta pentru o variantă mai atractivă, abonamentul lunar de 200 de lei care le permite oricând, pe durata programului de funcționare, accesul la piscină și sala de forță.

Clienții care au plătit bilet sau abonament vor avea la dispoziție vestiare, uscătoare de păr, dar și un program de prim ajutor.

Tarife ștrand: 8 – 120 lei

Ștrandul va fi în centru atenției tinerilor și adulților pe toată perioada verii. Tarifele încep de la 8 lei pentru biletul de intrare, cost aferent de luni până vineri, și 12 lei pentru sâmbătă și duminică.

Abonamentul cu 5 intrări este de 40 de lei, pentru 10 intrări la ștrand se va plăti 70 de lei, în timp ce abonamentul cu 15 intrări este 120 de lei, toate oferind acces inclusiv sâmbăta și duminica.

Pentru închirierea unui șezlong se va plăti 4 lei, iar pentru un baldachin se va plăti 8 lei.

Tarife teren de sport și sala de forță: 10 – 60 lei

Accesul la terenul de sport se va face zilnic de la ora 10 dimineața și până la ora 22. Biletul pentru o oră de tenis va costa 15 lei între orele 10 – 16, respectiv 20 lei între orele 16 – 22.

Tarifele sunt duble pentru partidele de baschet, handbal, volei și fotbal, ora pe terenul de sport fiind taxată cu 30 și respectiv 40 de lei.

Pentru sala de forță, tarifele pornesc de la 5 lei pe oră, în cazul unui simplu bilet, și ajung la 60 lei pentru un abonament lunar.

În cadrul parcului de agrement Nada Florilor se vor putea închiria biciclete. Biletul pentru copii este 3 lei, iar pentru adulți de 5 lei pe oră.

Gratuități pentru copii, elevi și studenți

În oferta complexului fălticenean, construit lână iazul Șomuz, există și categorii de clienți care nu vor plăti intrare.

Elevii și studenții care activează în cadrul cluburilor sportive din Fălticeni vor acces gratuit pe terenul de sport în segmentul orar convenit cu autoritățile locale.

Copiii cu vârsta până la 6 ani au acces gratuit, însă aceștia trebuie să fie însoțiți de un părinte.

În urma proiectului noii baze de agrement „Nada Florilor” au fost create 20 de locuri de muncă.

Tarifele stabilite pentru intrarea în baza de agrement „Nada Florilor” sunt mai mici decât cele de la zona de agrement din Gura Humorului și Piatra Neamț.

Programul de funcţionare este de luni până vineri între orele 12 – 22, sâmbăta şi duminica între orele 10 – 22.

 

 

ȘTIRI