Baza de agrement Nada Florilor este finalizată în proporție de aproximativ 60%Actualitate

Baza de agrement Nada Florilor este finalizată în proporție de aproximativ 60%

       Accesări: 583

baza-agrement-nada-florilor-1

Așteptată cu interes cu fălticeneni. Viitoarea bază de agrement ”Nada Florilor”, ce se materializează în zona iazului Șomuz, este prima și singura care se construiește în municipiu în ultimii 25 de ani. Complexul include patru piscine, din care un bazin cu o suprafață de 325 mp, dotat cu trambulină, pistă pentru biciclete și un teren de 700 mp pentru diverse activități sportive.

Proiectul în valoare de 3 milioane de euro trebuie finalizat și recepționat la 30 decembrie 2015.

La sfârșitul lunii septembrie stadiul fizic al lucrărilor se apropia de 60%. Primăria Fălticeni va aloca pentru noua bază de agrement 1,5 milioane de euro. Până astăzi au fost încheiate lucrările de aducțiune pentru utilitățile necesare funcționării complexului. Apa, gazul și energia electrică au fost aduse până la limita prevăzută în documentația bazei de agrement.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mai rămâne de finalizat rețeaua conductelor pentru apă menajeră.

”Suntem la faza în care asigurăm utilitățile. Primăria Fălticeni s-a ocupat cu amplasarea până la limita de proprietate, rețelei de gaz metan, apă și energia electrică. Acestea sunt realizate în proporție de 100%.”, ne-a declarat primarul Coman. ”Mai rămâne de finalizat traseul celor două conducte de refulare, pentru apa uzată, care vor porni din stațiile de pompare spre canalizare, amenajări cuprinse în proiectul bazei de agrement. Lucrările au avansat de la o lună la alta și de la o zi la alta. Sâmbata trecută s-au turnat aproape 200 mc de beton.”

Șeful administrației locale mai spune că, după modul cum evoluează lucrările, este optimist că proiectul va fi încheiat la timp. Constructorul lucrează din septembrie, 7 zile din 7, iar ceea ce a fost mai greu a trecut. Trei din cele patru piscine sunt placate integral. Clădirea destinată piscinei acoperite va fi în curând finalizată la roșu.

”Este un proiect care trebuie realizat în timp record”, mai spune edilul municipalității fălticenene. ”Lucrările au început în aprilie și trebuie finalizate până la sfârșitului anului acesta. Fiecare este foarte importantă și mă bucur că prestatorul lucrează în fiecare zi pentru finalizarea acestui proiect. Nu este deloc ușor să realizezi o lucrare de 3 milioane de euro în decurs de 7-8 luni. Sunt optimist că va fi încheiat la timp.”

Acum se lucrează preponderent la partea de utilități din zona bazinelor și la piscina acoperită unde se amenajează vestiarele, grupurile sanitare și racordurile.

Piscina mare, care va fi dotată cu trambulină, este acoperită cu apă pentru probe. Nivelul apei se măsoară odată la trei ore și, potrivit șefului de șantier, până acum nu s-au constatat probleme.

Proiectul bazei de agrement ”Nada Florilor” trebuie finalizat la 30 decembrie 2015.

Rudy Hödl

ȘTIRI