Bătaie mare pe locuințele ANL din Fălticeni. Peste 1.000 de cereri de apartamente sunt înregistrate la PrimărieActualitate

Bătaie mare pe locuințele ANL din Fălticeni. Peste 1.000 de cereri de apartamente sunt înregistrate la Primărie

       Accesări: 231

Apartamentele cu chirii acceptabile sunt la mare căutare. Familiile tinere care nu dispun de un buget solid sunt primele interesate să se mute într-o locuință de la stat. Iar cererea este în creștere.

Ca peste tot în țară și în urbea de pe Șomuz cererea depășește cu mult oferta.

Administrația locală se confruntă de ani buni cu un val ridicat de solicitări. În prezent numărul acestora depășește cifra 1.000.

În ceea ce privește oferta, zestrea locală a locuințelor de stat va crește cu 20 de apartamente și garsoniere.

Cel mai nou bloc ANL este deja în execuție. Imobilul este ridicat pe strada Victoriei și va fi terminat abia spre sfârșitul anului viitor.

Primăria Municipiului Fălticeni plănuiește altă unitate locativă pentru tineri.

Al doilea bloc va fi construit pe strada Armatei, pe terenul de lângă sediul APIA, în apropierea cartierului Șoldănești.

Ultimele unități locative, 40 la număr, au fost atribuite în anul 2015 pe strada Victoriei. Acestea au acoperit doar 5% din totalul cererilor venite numai în trei ultimii ani la Primăria Fălticeni.

În municipiu sunt aproximativ 250 de locuințe ANL, cele mai multe dintre acestea fiind apartamente cu două camere.

Zilele acestea administrația locală a demarat acțiunea de actualizare a dosarelor pentru locuințele ANL din muncipiu.

Până pe data de 31 decembrie 2018, solicitanții de locuințe construite pentru tineri, destinate închirierii, trebuie să-și completeze, reactualizeze, documentele din dosarele depuse la Compartimentul Spațiu Locativ din cadrul Primăriei Fălticeni.

ȘTIRI