Bărbatul din Dolhasca prins băut la volan de 2 ori în 6 ore va fi cercetat sub control judiciarActualitate

Bărbatul din Dolhasca prins băut la volan de 2 ori în 6 ore va fi cercetat sub control judiciar

       Accesări: 862

Judecătorii din Fălticeni au dispus măsurile legale în cazul bărbatului din Dolhasca, cercetat pentru că a fost prins băut la volan, de două ori în interval de doar șase ore, în urmă cu o săptămână.

Vineri, 31 august, puțin după miezul nopții, polițiștii l-au prins în flagrant pe conducătorul auto, în vârstă de 37 de ani.

Acesta conducea autoturismul fratelui său. Conform rezultatelor medicale, bărbatul avea o alcoolemie de 2,05 grame la mie, alcool pur în sânge.

Mai mult, permisul de conducere îi fusese reținut după ce, cu șase ore mai devreme, a fost depistat de polițiști, pe strada Petru Rareș din localitate, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie în aparatul etilotest de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Dolhasca au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Miercuri, 5 septembrie, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Joi, 6 septembrie, Judecătoria Fălticeni a respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Judecătorii au dispus în schimb luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o durată de 30 zile.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat şi comunicare pentru procuror.

ȘTIRI