Bărbatul din Dolhasca prins băut la volan de 2 ori în 6 ore va fi cercetat sub control judiciarActualitate

Bărbatul din Dolhasca prins băut la volan de 2 ori în 6 ore va fi cercetat sub control judiciar

Judecătorii din Fălticeni au dispus măsurile legale în cazul bărbatului din Dolhasca, cercetat pentru că a fost prins băut la volan, de două ori în interval de doar șase ore, în urmă cu o săptămână.

Vineri, 31 august, puțin după miezul nopții, polițiștii l-au prins în flagrant pe conducătorul auto, în vârstă de 37 de ani.

Acesta conducea autoturismul fratelui său. Conform rezultatelor medicale, bărbatul avea o alcoolemie de 2,05 grame la mie, alcool pur în sânge.

Mai mult, permisul de conducere îi fusese reținut după ce, cu șase ore mai devreme, a fost depistat de polițiști, pe strada Petru Rareș din localitate, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie în aparatul etilotest de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Dolhasca au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Miercuri, 5 septembrie, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Joi, 6 septembrie, Judecătoria Fălticeni a respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Judecătorii au dispus în schimb luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o durată de 30 zile.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat şi comunicare pentru procuror.

Facebook Comments

ȘTIRI