Bărbați din Drăgușeni și Hârtop cercetați penal pentru braconaj. Urmăriți de paznicii de vânătoare aceștia au abandonat arma și mașina cu care se deplasauRural

Bărbați din Drăgușeni și Hârtop cercetați penal pentru braconaj. Urmăriți de paznicii de vânătoare aceștia au abandonat arma și mașina cu care se deplasau

       Accesări: 3183

Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a fost sesizat, în seara zilei de sâmbătă, 29 decembrie 2018, cu privire la o faptă de braconaj, în zona Fălticeni.

În jurul orei 19.50, doi paznici de vânătoare au  urmărit în trafic, pe drumul care face legătura între localitățile Vadu  Moldovei și Dumbrăvița, un autovehicul înmatriculat în străinătate în care se aflau mai multe persoane, care au executat un foc de armă.

Autovehiculul a fost identificat ulterior abandonat pe un drum  forestier.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, în timp ce se derulau cercetările, la fața locului s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Drăgușeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acesta a recunoscut faptul că, împreună cu un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Hârtop, s-a deplasat pe fondurile cinegetice Huși și Ciumulești cu autovehiculul, ocazie cu care a executat un foc cu o armă cu  aer  comprimat, asupra unui iepure, fără a-l nimeri.

Bărbatul a mai declarat că arma neletală cu aer comprimat, supusă autorizării, identificată abandonată pe un câmp, a fost împrumutată de la tânăr, în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, care a cumpărat-o din străinătate  pe data de 7 decembrie 2018.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, nici unul din cei trei bărbați nu este autorizat pentru deținerea, portul și folosirea de arme și muniții.

Totodată, în autoturism au fost identificate documentele bărbatului de 29 de ani, alte obiecte folosite la utilizarea armei, precum și 22 de articole pirotehnice tip petarde.

Autovehiculul a fost  indisponibilizat la sediul  poliției, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept”, „nerespectarea regimului  armelor și munițiilor”, „contrabanda calificată” și „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, cercetarea urmând pașii procedurali.

ȘTIRI