Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în transportul materialului lemnosRegional

Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în transportul materialului lemnos

Intensificarea activităţilor de transport şi comercializare a lemnului, în perspectiva apropierii sezonului rece, este în vizorul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și a Gărzii Forestiere Suceava.

Respectarea legalitățiii transportului de material lemnos a fost urmărită de oamenii legii cu ocazia controalelor efectuate la sfârșitul săptămânii trecute.

Un bărbat din Mălini a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei, pentru că ar fi transportat materiale lemnoase în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a materialelor lemnoase.

Sâmbătă, 7 octombrie, când autoutilitara sa a fost oprită pentru control, pe raza localității Mălini, bărbatul a prezentat avizul de însoțire, pentru cantitatea de 6,83 metri cubi lemn rotund specia paltin, însă în urma verificării materialului lemnos transportat s-a constatat că avea încărcat în autoutilitară material lemnos specia fag.

Bărbatul a însoțit echipele de control la sediul Ocolului Silvic Mălini, în vederea inventarierii materialului lemnos și dispunerea măsurilor în cauză. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10,750 m.c. lemn rotund specia fag.

“În cauză s-a procedat la confiscarea cantităţii materialului lemnos, în valoare de aprox. 2.500 lei pentru încălcarea  prevederilor art. 19, alin.1, din Lg. 171/2010, care a fost predată în custodie O.S. Mălini, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin.1 lit. i, din Lg. 171/2010-respectiv „transportul de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire a materialelor lemnoase”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Foto – arhivă

Facebook Comments

ȘTIRI