Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în transportul materialului lemnosRural

Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în transportul materialului lemnos

       Accesări: 2389

Intensificarea activităţilor de transport şi comercializare a lemnului, în perspectiva apropierii sezonului rece, este în vizorul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și a Gărzii Forestiere Suceava.

Respectarea legalitățiii transportului de material lemnos a fost urmărită de oamenii legii cu ocazia controalelor efectuate la sfârșitul săptămânii trecute.

Un bărbat din Mălini a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei, pentru că ar fi transportat materiale lemnoase în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a materialelor lemnoase.

Sâmbătă, 7 octombrie, când autoutilitara sa a fost oprită pentru control, pe raza localității Mălini, bărbatul a prezentat avizul de însoțire, pentru cantitatea de 6,83 metri cubi lemn rotund specia paltin, însă în urma verificării materialului lemnos transportat s-a constatat că avea încărcat în autoutilitară material lemnos specia fag.

Bărbatul a însoțit echipele de control la sediul Ocolului Silvic Mălini, în vederea inventarierii materialului lemnos și dispunerea măsurilor în cauză. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10,750 m.c. lemn rotund specia fag.

“În cauză s-a procedat la confiscarea cantităţii materialului lemnos, în valoare de aprox. 2.500 lei pentru încălcarea  prevederilor art. 19, alin.1, din Lg. 171/2010, care a fost predată în custodie O.S. Mălini, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin.1 lit. i, din Lg. 171/2010-respectiv „transportul de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire a materialelor lemnoase”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Foto – arhivă

ȘTIRI