Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în actele unui transport de material lemnosSpecial

Bărbat din Mălini amendat cu 5000 de lei pentru nereguli în actele unui transport de material lemnos

       Accesări: 482

Activităţile de prevenire a infracţiunilor la regimul silvic continuă în judeţul Suceava. Acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos, au avut loc toată săptămâna. În cinci cazuri făcute publice de IPJ Suceava, a fost confiscat material lemnos în vlaore de peste 24.000 de lei.

Luni, 23 februarie, la ora 19.00, un echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat neconcordanțe între cantitatea de material lemnos transportată și cea din acte, precum și lipsa unor specii de foioase.

Autoutilitara a fost condusă la un depozit al Ocolului Silvic Vama, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, mașina transporta 48,59 m.c. lemn rotund răşinoase și nu 42,97 m.c. lemn rotund răşinoase și foioase, consemnate în acte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de aproximativ 12.100 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

ȘTIRI