Polițiștii l-au încarcerat pe un bărbat din Baia. El este autorul accidentului rutier produs în ultima zi din 2018Rural

Polițiștii l-au încarcerat pe un bărbat din Baia. El este autorul accidentului rutier produs în ultima zi din 2018

       Accesări: 3901

Toleranță zero pentru cei care combină șofatul cu licorile bahice. Oamenii legii din Fălticeni și zona Fălticeni dau prioritate maximă cazurilor în care conducătorii auto sunt depistați sub influența băuturilor alcoolice și care, mai grav, produc incidente rutiere. Ultimul eveniment de acest gen a fost consemnat în ultima zi din 2018.

Pe 31 decembrie, pe raza localității Baia, a avut loc un accident de circulație pe strada Gheorghe Miserciu.

În urma acestuia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, un bărbat în vârstă de 54 de ani, care se afla pe mijlocul părții carosabile. Cercetările au scos la iveală faptul că mașina a fost mutată de la locul producerii evenimentului rutier.

Inițial, o localnică și-a asumat conducerea mașinii implicate în accident, însă polițiștii au avut suspiciuni cu privire la persoana care s-a aflat la volan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din acest motiv, oamenii legii l-au supus la controlul cu aparatul etilotest și pe soțul femeii, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

În cazul acestuia din urmă a rezultat, în acel moment, o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au continuat cercetările în cazul acestui accident.

S-a stabilit faptul că șoferul a părăsit locul faptei, iar în urma verificărilor a reieșit că, în momentul producerii accidentului, autoturismul a fost condus de bărbatul în vârstă de 42 de ani, din comuna Baia.

S-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspect față de acesta pentru comiterea infracțiunilor de „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție” și „vătămare corporală din culpă”.

Totodată, față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de  4 ianuarie 2019, ora 13.00.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Sâmbătă, 5 ianuarie, el va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. 

ȘTIRI