Bărbat cercetat penal pentru infracțiuni de înșelăciune. Victimele sunt persoane vârstnice din FălticeniLocal

Bărbat cercetat penal pentru infracțiuni de înșelăciune. Victimele sunt persoane vârstnice din Fălticeni

       Accesări: 1408

Persoanele vârstnice continuă să fie țintele preferate ale răufăcătorilor. Înșelăciunile sunt cele mai la îndemână metode în repertoriul infracțional.

Un bărbat din Fălticeni este cercetat penal după ce, într-o singură zi, a profitat de naivitatea a două persoane în vârstă.

Joi, 29 august, fălticeneanul, în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat la domiciliile a două persoane din Fălticeni, solicitând sume de bani pentru diverse servicii, în calitate de angajat al unui furnizor de utilități.

Unui bătrân, în vârstă de 94 de ani, presupusul angajat i-a solicitat suma de 83 de lei, reprezentând contravaloarea unor verificări pe care trebuie să le facă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Persoana vătămată i-a înmânat bărbatului o bancnotă de 100 lei. Sub pretextul că merge să-i aducă restul, acesta a ieșit din curte și a revenind la scurt timp, solicitând încă 100 lei, întrucât prețul total al verificării ar fi de 183 de lei.

În aceeași zi, folosind aceeași strategie, bărbatul s-a prezentat la domiciliul unei femei, în vârstă de 79 de ani.

De această dată a solicitat și a primit suma de 63 lei. Ulterior, femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sunat la numărul de urgență 112.

În urma cercetărilor autorul faptelor a fost identificat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracțiunii de înșelăciune, ce va fi soluționat procedural.

Peste 30 de infracțiuni contra persoanei și patrimoniului au fost constatate la sfârșitul lunii august, în urma activităților Serviciului Investigații Criminale Suceava.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI