Continuă modernizarea infrastructurii rutiere din zona Fălticeni. După ce în primul semestru al anului comunele Baia, Boroaia și Fântâna Mare au beneficiat de fonduri pentru asfaltarea unor secțiuni de drumuri județene, Guvernul României va aloca toamna aceasta noi sume pentru alte patru comune. Cornu Luncii, Forăşti, Mălini şi Vadu Moldovei și alte șase localități din nordul județului vor primi sumele necesare pentru reabilitare asfaltică.

Anunțul a fost făcut ieri de Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, care a menționat că banii provin din ultima rectificare bugetară.

”Având la dispoziție sumele necesare, de la rectificare bugetară, am luat în calcul lucrările cele mai necesare și drumurile județene care pot fi executate în timp scurt”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava pentru Cronica de Fălticeni. ”Sunt drumuri care deservesc comunități mari, printre care și comuna Mălini – unde va fi modernizat un sector de drum cu caracter turistic”.

El a precizat că cele 12,9 milioane de lei acordate de guvern vor fi folosite pentru repararea unui număr de nouă tronsoane de drum ce însumează 17 kilometri.

În cele patru comune, Cornu Luncii, Forăști, Mălini și Vadu Moldovei vor fi asfaltați peste 8 kilometri de drum județean. Sunt prevăzute reabilitări pe DJ 209 H (Cornu Luncii – Baia), DJ 208 F (Forăști – Iorcani), DJ 209 B (Mălini – Văleni), DJ 208 F (Dumbrăvița – Forăști).

Cătălin Nechifor a evidențiat faptul că suma alocată de guvern judeţului Suceava este cea mai mare la nivel naţional şi că cele nouă trasee judeţene au fost selectate astfel încât lucrările să fie finalizate până la începutul sezonului rece, în luna decembrie.

Facebook Comments
1M Shares

ȘTIRI