Bancpost și-a luat bagajele din Fălticeni: Agenția s-a închis după șapte ani de activitateLocal

Bancpost și-a luat bagajele din Fălticeni: Agenția s-a închis după șapte ani de activitate

       Accesări: 81

Ne părăsesc și băncile. Condițiile economice tot mai dificile au forțat Bancpost să tragă obloanele agenției Fălticeni. Sectorul bancar din municipiu se rezumă acum la șase unități, după în ce în urmă cu trei ani numărul acestora ajunseseră la opt.

Potrivit reprezentanților instituției financiare, în perioada 2005-2008, Bancpost a investit în extinderea rețelei sale teritoriale, în condițiile unui mediu economic favorabil și a unei activități bancare în dezvoltare.

Agenția Fălticeni și-a deschis porțile în decembrie 2007.

”În ultimii ani, contracția economică și volumul redus de activitate bancară, față de cel preconizat înaintea crizei financiare, au determinat Bancpost să demareze un proces de redimensionare a rețelei de unități a băncii. La baza acestui proces a stat o analiza pe criterii de eficiență economică și, în particular, rezultatele înregistrate de unități”, ne-au precizat reprezentanții unității bancare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu un număr de șase angajați, unitatea bancară, amplasată în centrul municipiului, și-a desfășurat activitatea timp de 7 ani și 3 luni. Pentru angajații instituției financiare, ultima zi de lucru a fost joia trecută.

Pe 6 februarie activitatea Agenției Fălticeni a fost relocată la Sucursala  Suceava.

Pentru clienții noștri din Fălticeni am instalat un ATM, pe Bulevardul Republicii nr.25, la Cooperativa Meșteșugărească 8 Martie, funcțional 24 de ore din 24”, ne-au comunicat reprezentanții Bancpost. ”Clienții pot face operațiuni de retragere numerar de pe carduri, plata facturilor de utilități, interogări de sold și obținerea de miniextrase de cont. Totodată, încurajăm utilizarea canalelor alternative electronice, precum soluțiile Bancpost de Internet Banking și Mobile Banking, care permit efectuarea unei game largi de operațiuni la distanță”.

Bancpost este a doua unitate bancară care se retrage din Fălticeni. Acum aproape trei ani instituția de creditare AlphaBank părăsea piața locală în urma unor probleme similare.

ȘTIRI