Balul Bobocilor de la ”Nicu Gane”: Stil american și parfum interbelicEveniment

Balul Bobocilor de la ”Nicu Gane”: Stil american și parfum interbelic

       Accesări: 538

Vineri seara a fost petrecere mare. Cei mai tineri elevi ai Colegiului Național ”Nicu Gane” au intrat în lumina reflectoarelor cu ocazia unui eveniment savurat din plin de toată lumea. Balul Bobocilor și-a deschis porțile oferind noi provocări, emoții, bucurie și satisfacție participanților într-un spectacol presărat cu muzică, umor, dans, momente artistice și nelipsitele probe de îndemânare.

Nouă perechi au evoluat pe scena Centrului Cultural ”G.V Birlic” cu gândul de a câștiga premiul întâi și râvnitul titlu de Miss și Mister Boboc.

Colegii, prietenii, părinții și, evident, profesorii lor au asistat la un eveniment care s-a ridicat pe măsura așteptărilor. Oaspeții au fost întâmpinați într-un decor cu fotografii de epocă. Cavaleri la patru ace, domnișoare cochete, siluete ale unor personaje, baloane cu fluturi și alte elemente care îți furau privirea, aminteau cu nostalgie de perioada când de fracul, dansul de salon, charlestonul, și filmul mut erau la modă.

Organizatorii au ales ca temă perioada anilor ’20 din fascinantul oraș al luminilor New York, astfel că Balul Bobocilor a fost, de fapt, o incursiune peste ocean care a pus în lumină stilul american și parfumul interbelic. Bobocii s-au întrecut pe sine, emoțiile fiind uneori vizibile.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Costumați exact ca în acele timpuri, concurenții au derulat în fața publicului scenete amuzante între actori, gangsteri, muzicieni, creatori de modă celebri, nume care și-au pus amprenta asupra societății.

Fiecare etapă din concurs a fost o nouă probă de foc pentru concurenți. Suita momentelor artistice a fost completată cu reprezentații muzicale live demne competiția televizată „Românii au talent”. Încurajate de colegi și părinți, domnișoarele aspirante la titlul pus în joc au demonstrat aptitudini vocale remarcabile, răsplătite cu ropote de aplauze și ovații.

Au urmat momente de dans, fiecare pereche încercând să impresioneze juriul prin varietatea elementelor abordate. Unii concurenți s-au pregătit temeinic la acest capitol, în timp ce alții au excelat la partea de umor. În puținele momente de respiro ale balului, saxofonistul Cătălin Crețu a fost cel care a făcut deliciul publicului cu o suită de melodii ritmate.

O probă decisivă a fost și cea de îndemânare, probele pregătite dezvăluind abilitatea concurenților în situații care au cerut în primul rând concentrare.

Finalul a fost unul cât se poate de dulce. Organizatorii, elevi de clasa a XII-a, au pregătit pentru colegii lor mai mici un tort, ca la o zi aniversară. Atmosfera a fost întregită de artificii și confeti.

Balul Bobocilor de la Colegiul Național ”Nicu Gane” s-a încheiat cu o horă românească în care s-au prins concurenții, dar și prezentatorii. Momentul adevărului sosea după două ore petrecute pe scenă. Emoțiile tinerilor aspiranți, la cel mai râvnit titlu, au fost maxime.

Decizia juriului a fost anunțată și s-a pliat pe dorința publicului. Câștigătorii concursului ediției 2014 au fost declarați Oana Șoptelea și Teodor Călugărița. Succesul le-a fost răsplătit cu o excursie la Roma.

Până la trofeul cel mare s-au acordat opt distincții, fiecare pereche fiind premiată pentru ceea ce s-a remarcat în cadrul competiției.

ȘTIRI