Bâlci pe terenul de fotbal: Iarmarocul de Sfântul Ilie se va ține pe stadionul Nada FlorilorActualitate

Bâlci pe terenul de fotbal: Iarmarocul de Sfântul Ilie se va ține pe stadionul Nada Florilor

       Accesări: 674

Transfer inedit pe terenul de fotbal. Anul acesta, tradiționalul Bâlci de Sfântul Ilie se va ține la firul ierbii. Dacă în ultimii ani iarmarocul de la Fălticeni s-a desfășurat pe un teren privat de pe strada Unirii, anul acesta parcul de distracții se mută pe gazonul stadionului Nada Florilor.

Chiar dacă pare o glumă, situația este cât se poate de reală și serioasă.

Decizia aparține autorităților locale care spun că nu există un alt loc pentru desfășurarea bâlciului anual, dar că sumele obținute din închirierea terenului vor folosite pentru reabilitarea gazonului.

La această situație s-a ajuns pentru că administratorii târgului de Sfântul Ilie nu s-au împăcat la preț cu șeful firmei private care deține terenul de pe strada Unirii, locul unde în ultimii ani s-a ținut bâlciul.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că terenul de fotbal este singurul spațiu care poate fi pus la dispoziție.

”Bâlciul nu va mai avea loc pe strada Valea Gării (Unirii). Anul acesta se va desfășura pe stadionul Nada Florilor”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Suprafața de teren, unde s-a ținut în ultimii ani acest eveniment, aparține unei firme private. Până acum s-au înțeles cu cei care se ocupau de bâlci, dar în acest an nu au căzut de acord (n.r – asupra prețului). Aceștia au solicitat un loc pentru desfășurare. Singurul spațiu care îl putem pune la dispoziție, contracost, este stadionul Nada Florilor.”

Șeful administrației locale mai spune că suprafața de joc este deteriorată, iar cu sumele obținute din chirie se va reface gazonul.

”Gazonul este destul de distrus. Sperăm să nu fie pagube foarte mari. În Fălticeni nu mai există alt loc pentru instalarea bâlciului. Este singurul spațiu la îndemână și totul va fi contracost”, susține primarul Cătălin Coman. ”Nu le facem nici un favor, le oferim terenul. Una peste alta, noi oricum trebuia să intervenim acolo pentru că gazonul este într-o stare avansată de degradare datorită mai multor factori.”

Pe terenul de fotbal vor fi găzduiți și comercianții ambulanți care vând jucării, papuci, haine și obiecte artizanale.

Municipalitatea estimează încasări de aproximativ 20.000 de lei din chirii, bani care vor fi direcționați exclusiv pentru reabilitarea terenului de fotbal.

În anii din urmă, Bâlciul de Sfântul Ilie s-a desfășurat pe terenul Oborului și pe Plutonier Ghiniţă, însă terenurile cândva ale statului au fost retrocedate, iar proprietarii acestora nu s-au arătat dispuși să găzduiască cel mai vechi târg de acest fel din România.

Spectacolele din cadrul programului Zilele Municipiului Fălticeni vor avea loc în perioada 17-20 iulie 2015, pe scena care va fi amenajată în Piaţa „Nada Florilor” din centrul municipiului.

Printre invitaţi se află Holograf, Pavel şi Cleopatra Stratan, Alesia, Leia D&Cabaret, Vraciul, formaţia Mad Socks, Orchestra Rapsozii Botoşaniului şi soliştii săi, Ansamblul „Flori de Mălin”, Ansamblul „Arcanul”, Grupul „Balada”, Sorin Filip, Alexandru Recolciuc, Ioan Paladi din Republica Moldova și alții.

ȘTIRI