Baie la copcă în iazul Șomuz: Șase fălticeneni s-au scăldat în apa rece ca gheațaLocal

Baie la copcă în iazul Șomuz: Șase fălticeneni s-au scăldat în apa rece ca gheața

       Accesări: 635

Baie de gheață. Șase localnici și-au pus în gând să se scalde în miez de iarnă, în apele înghețate de lângă Fălticeni. La începutul săptămânii, când afară erau doar 3 grade Celsius și nici urmă de soare, aceștia au mers să se ”bălăcească” în iazul Șomuz.

Tinerii aveau și un bun motiv. Era Boboteaza pe stil vechi, iar sfințirea firii apelor i-a motivat să facă o baie la copcă.

Și chiar dacă iarna nu-i ca vara, ei s-au dezbrăcat până la piele, după care s-au aruncat în apa Șomuzului, care nu avea mai mult de 4 grade. Înainte de aceasta, un slujitor al altarului aruncase o cruce în apă.

Cei șase fălticeneni au împlinit, astfel, un obicei, întâlnit mai des la malul mării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ei au făcut baie la copcă, pe locul unde, în urmă cu numai o zi se tăiase gheața pentru crucile de Bobotează. Cel mai rezistent dintre ei s-a aruncat în apa iazului de șapte ori consecutiv, în timp ce alții de două sau patru ori.

Apa rece a fost numai bună pentru a se energiza. Tinerii ne-au mărturisit că nu sunt la prima baie de gheață. Cu doar câteva zile înainte s-au scăldat în același loc, doar că atunci au avut parte de câteva raze de soare.

[youtube=http://youtu.be/gUjqD7wPaWU?list=UUtnBjXrQoX10IEynKWNatFg]

ȘTIRI