Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la un abator din judeţul SuceavaNațional

Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la un abator din judeţul Suceava

În cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, în perioada 8 august – 2 septembrie 2016, au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe, din carne, lapte şi produse din lapte.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din judeţele Vâlcea, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt, Prahova şi Suceava.

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele.

În judeţul Suceava prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă a fost determinată la o probă rezultată din sanitaţia unei carcase de bovină, la un abator.

Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene, au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-a depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016.

Facebook Comments

ȘTIRI