Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la un abator din judeţul SuceavaNațional

Bacteria Escherichia Coli verotoxigenă la un abator din judeţul Suceava

       Accesări: 825

În cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, în perioada 8 august – 2 septembrie 2016, au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe, din carne, lapte şi produse din lapte.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din judeţele Vâlcea, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt, Prahova şi Suceava.

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, desemnate şi instruite pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din judeţele.

În judeţul Suceava prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă a fost determinată la o probă rezultată din sanitaţia unei carcase de bovină, la un abator.

Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene, au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-a depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016.

ȘTIRI