Bacalaureatul de toamnă începe pe 20 augustEducație

Bacalaureatul de toamnă începe pe 20 august

       Accesări: 62

Absolvenții de liceu revin în sălile de clasă. Luni începe Bacalaureatul de toamnă, elevii care nu au promovat la sesiunea din vară au șansa să treacă examenul de maturitate. Înscrierile pentru candidați au avut loc între 10 și 13 august la secretariatele liceelor.

175 de absolvenți ai colegiilor din Fălticeni au picat la sesiunea de vară. Aceștia, dar și cei din seriile anterioare, pot primi diploma de examen dacă obțin minim nota 6 la fiecare probă.

Sesiunea de toamnă începe pe 20 august cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Marți, 21 august, va fi desfășurată evaluarea scrisă la Limba Maternă, iar pe 22 august va avea loc probă obligatorie a profilului, Matematică pentru elevii de la Real și Istorie pentru cei de la Uman.

Ultima evaluare scrisă este programată pentru 23 august, proba la alegere a profilului materiile Fizică, Chimie, Informatică sau Biologie pentru profilul Real, respectiv Geografie sau științe Socio-Umane pentru profilul Uman.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16:00 – 20:00.

În perioada 2-5 septembrie vor fi soluționate contestațiile, iar pe 6 septembrie vor fi anunțate rezultatele finale.

La sesiunea de vară, la nivelul municipiului Fălticeni, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,5%, în creştere de la 68,3%, cu 1,2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale.

Niciun elev nu a încheiat Bacalaureatul cu media 10, în schimb au fost peste 70 de absolvenți ai colegiilor din Fălticeni care au primit note de 10 la diferite probe.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI