Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor digitaleEducație

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor digitale

       Accesări: 42

În perioada 16 – 20 iunie absolvenţii clasei a XII a vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale a Bacalaureatului 2014 (proba D).

Inspectoratul Şcolar Suceava a făcut publice primele statistici după evaluarea competenţelor lingvistice.

Absolvenţii suceveni sunt experimentaţi în proporţie de 66% (3.444 candidaţi), 24% avansaţi, şi doar 9,5% au obţinut calificativul “mediu”.

În prima săptămână a Bacalureatului, 122 de candidaţi au lipsit, dar nu a fost nimeni eliminat din examen.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 

Ce urmează la BAC 2014?

Perioada 23-27 iunie încheie ciclul probelor orale cu testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise ale sesiunii curente vor începe pe data de 30 iunie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afișarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie (până în ora 12.00) şi, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

ȘTIRI