Accesări: 70

bacalaureatPotrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, la prima probă scrisă a Bacalaureatului au fost prezenţi 5891 de elevi. Au absentat 210 elevi, iar 2 elevi au fost eliminaţi din examen.

Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, a anunţat că unul dintre elevii eliminaţi este de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi a susţinut proba scrisă la limba română la Centrul de Examen Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.  Elevul a fost sancţionat pentru că a păstrat asupra lui telefonul mobil, care a sunat în timpul probei. „Candidaţii au fost atenţionaţi în repetate rânduri asupra faptului că pătrunderea în sală cu telefonul mobil atrage eliminarea din examen, indiferent dacă acesta este folosit sau nu.

Al doilea candidat, un elev de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, a fost eliminat pentru că a fost surprins cu fiţuici.

În centrele de examen din Fălticeni nu au fost semnalate evenimente nedorite.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, candidaţii au primit două tipuri de subiecte.

Liceenii de la profilul real au primit la primul subiect nouă întrebari la care au răspuns pe baza unui text dat, în timp ce la al doilea subiect au avut de scris un eseu despre o activitate liberă. La subiectul al III-lea elevii au avut de prezentat particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-un text al unui autor studiat.

La profilul uman, absolvenţii au avut de răspuns la nouă întrebări pe baza unui text la prima vedere. La subiectul al doilea au avut de scris un eseu pe o temă dată, în timp ce la subiectul al treilea au avut de prezentat situaţia dintre două personaje dintr-un text studiat la clasă.

Alex S.

ȘTIRI