Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bărbatului supraponderal din Fălticeni plimbat între două spitaleActualitate

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul bărbatului supraponderal din Fălticeni plimbat între două spitale

       Accesări: 1806

Tot mai multe instituții încep să facă verificări. Cazul pacientului supraponderal din Fălticeni, transferat de la un spital la altul, lăsat în frig pentru mai bine de o oră, este acum și în atenția Avocatului Poporului. Cardiac și cu ulcer varicos, Oliver Postolachi s-a înarmat cu răbdare și înțelegere, după trei drumuri făcute cu autospeciala ISU, între Spitalul Fălticeni și Suceava, în speranța că va putea beneficia de tratamentul care se cuvine în sistemul medical de stat.

Avocatul Poporului face investigații privind o posibilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății, în cazul unui bărbat supraponderal care a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul refuzului internării unui pacient obez de către medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni, județul Suceava. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a articolului 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.„, se precizează într-un comunicat de presă.

Bărbatul din Fălticeni, în vârstă de 46 de ani, ce suferă de obezitate morbidă și care cântărește 260 de kilograme, a fost plimbat între spitale, iar mai apoi trimis acasă, cu rețetă și tratament, lăsat în fața Secției Dermatovenerologie, pe o bordură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din datele preliminare ale anchetei derulate la cele două instituții se vorbește de lipsa de comunicare între medicii din Suceava și Fălticeni.

Cazul se află pe masa secretarului de stat al MAI, Raed Arafat, dar și în atenția Direcției de Sănătate Publică.

În urmă cu numai câteva zile el era externat de la Spitalul Județean Suceava pentru a fi internat la Secția Dermatologie.

Medicii Spitalului din Fălticeni spun că nu aveau condiții de cazare pentru pacientul supraponderal de 260 de kilograme, așa că i s-a acordat ajutorul necesar într-o autospecială ISU care l-a transportat la unitatea medicală. Doctorul care l-a consultat i-a dat o rețetă și l-a trimis acasă, Oliver Postolachi urmând să vină la tratament în Ambulatoriul de Specialitate.

Lăsat pe o bordură în fața secției, timp de o oră, bărbatul a fost adus acasă de un prieten.

La scurt timp i s-a făcut rău, iar paramedicii de la ISU au fost chemați din nou. Pacientul a revenit la Spitalul Municipal Fălticeni, iar medicii de la pavilionul central l-au internat la Secția Cardiologie cu hipertensiune. Trei zile mai târziu a fost transferat la Spitalul Județean Suceava unde se află și în prezent.

Lui Oliver Postolachi i s-a făcut rău în dimineața zilei de 3 octombrie, iar de atunci a fost transferat de trei ori între cele două unități medicale. Acum el este internat acum la secția ATI din cadrul Spitalului Județean Suceava.

ȘTIRI