Autoxor, Ventus Ristorante, Alpin Oil, Viltrans, Alma Clinic și alți operatori economici susțin protestul „15 minute”Actualitate

Autoxor, Ventus Ristorante, Alpin Oil, Viltrans, Alma Clinic și alți operatori economici susțin protestul „15 minute”

       Accesări: 2658

Manifestul pentru autostrăzi are reacții tot mai puternice în rândul antreprenorilor. Mediul de afaceri din municipiul Fălticeni nu a rămas indiferent la apelul și provocarea lansată de suceveanul Ștefan Mandachi. Numărul agenților economici, care își vor întrerupe activitatea pe 15 martie, în semn de solidaritate cu toți românii care își vor manifesta nemulțumirea față lipsa de autostrăzi, este tot mai mare.

11 firme locale, din domenii diferite, s-au alăturat protestului național de 15 minute.

Școala de șoferi AutoXor va întrerupe vineri activitatea pentru un sfert de oră.

Protestul este susținut și de firmele Ventus Ristorante și Ventus Copy Center.

Acționarii Alpin Oil din Cornu Luncii au anunțat, la rândul lor, că vor sista activitatea pentru se alătura românilor care cer autostrăzi.

Și firma de transport persoane Viltrans se raliază la greva de 15 minute, de pe 15 martie.

Pe lista celor care au decis să fie solidari se află firma de construcții Tehnocon, Alma Clinic, operatorul de servicii de sănătate în regim ambulatoriu, Kaon, firmă de producție publicitară, Optik Tataru, Pizza Popeye și agenția de turism Happy Tour.

Din lista operatorilor economici locali care au decis să întrerupe activitatea, în semn de protest, se mai află compania de transport internațional Romfour, rețeaua de magazine Superamarket Simos și fabrica de confecții militare Lovers România și rețeaua Clinicilor Doctor Lungu.

Și jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni susțin manifestul omului de afaceri Ștefan Mandachi.

El a construit, în mod simbolic, primul metru de autostradă între Suceava și Cumpărătura.

Protestul „15 minute” este deja un fenomen național, sute de firme din țară, companii românești și străine, anunțând că vor sista activitatea pe 15 martie, la ora 15, pentru un sfert de oră.

Antreprenorul sucevean trage un semnal de alarmă asupra infrastructurii slab dezvoltate și nevoia de autostrăzi în Moldova, dar și în alte regiuni ale țării.

Tabăra „15 minute” are susținători și în rândul primarilor.

Autoritățile locale din municipiile Iași și Târgu Jiu, dar primăriile mai multor localități din județele Gorj, Timiș și Iași își vor întrerupe activitatea vinerea acesta.

ȘTIRI