Autospeciala spitalului din Fălticeni are 1,3 milioane de kilometri la bord și aproape 20 de ani vechimeSpecial

Autospeciala spitalului din Fălticeni are 1,3 milioane de kilometri la bord și aproape 20 de ani vechime

       Accesări: 4578

Demn de Cartea Recordurilor. Un vehicul din parcul auto al Spitalului Municipal Fălticeni ar putea figura fără probleme pe lista mașinilor cu cea mai îndelungată utilizare în cadrul unui serviciu medical. Utilizată pentru transportul pacienților, autospeciala unității este de aproape 20 de ani în exploatare.

Deși din punct de vedere tehnic nu prezintă probleme, vârsta mașinii este trădată de petele de rugină care au măcinat caroseria în unele locuri.

Dată fiind vârsta și kilometrajul, autospeciala trebuia să fie casată de două ori până acum.

Adusă de la casare în anul 2007

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În realitate, mașina spitalului pentru transport pacienți a fost, de fapt, adusă de la casare.

Ministerul Sănătății a cumpărat în anul 2007 un lot de ambulanțe tip A1/A2, iar pe cele vechi le-a trimis la casare. Pentru acoperirea unor deficiențe la alte spitale din țară, mașinile vechi de 6-7 ani și cu mai bine de 500.000 km la bord au putut fi distribuite, la cerere, unităților care le-au solicitat.

La Spitalul din Fălticeni au fost aduse două autospeciale de la Serviciul de Ambulanță București, iar din 2007 și până astăzi unul dintre vehicule mai este, încă, în dotarea unității.

1,3 milioane de kilometri la bord

Din cele două autospeciale pentru transportul pacienților a mai rămas doar una. Una dintre mașini a cedat, după 1,1 milioane de kilometri parcurși, în urma defectelor care tot apăreau, după aproape două decenii de exploatare.

Conducerea spitalului a decis să renunțe la una dintre ambulanțe, preluând de la aceasta piesele mai bune. Așa au făcut din două ambulanțe una ceva mai bună, dar și economii la buget.

Singura autospecială aflată în parcul instituției medicale, destinată transportului pacienților, are ceva mai mulți kilometri decât vehiculul casat acum patru-cinci luni în urmă.

Vehiculul cu care spitalul din Fălticeni își transportă pacienții are 1,3 milioane de kilometri parcurși în aproape 20 de ani de activitate, dintre care 500.000 km au fost făcuți pe vremea când vehiculul era folosit de angajații Serviciului de Ambulanță București.

Restul de 800.000 km au fost „strânși” în decurs de 12 ani, de când este utilizată de unitatea medicală fălticeneană.

Autospeciala arată deplorabil

Zona de transport nu arată prea bine. Scaunele au tapițeria tăiată, iar podeaua este ruptă în zona de acces, prin ușa laterală.

Nici puținul mobilier de la interior nu arată mai bine.

Puțina aparatură este de acum 20 de ani.

Exteriorul are rugină cât cuprinde. Într-un loc este „mascată” cu un tricolor pus pe dos, în alte părți este la vedere.

Nu doar caroseria este afectată. Sub roți, tabla pare să desprindă, iar între elementele mașinii s-a format un gol.

Ca să nu-l piardă, șoferii autospecialei au legat girofarul cu bandă adezivă.

Ambulanță nouă la spital

Bătrâna doamnă, cum o supranumesc unii angajați, va intra la „pensie”.

Mașina, utilizată pentru externări ale pacienților la domiciliu, consult interclinic sau la transportul bolnavilor pentru investigații, va deveni cât de curând amintire.

În scurt timp, serviciul va funcționa cu un nou vehicul de transport, tip A2, achiziționat de Spitalul municipal Fălticeni.

Unitatea a plătit pentru noua autospecială peste 300.000 de lei din fonduri proprii.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI