Autosanitară 4×4 oferită de Ministerul Sănătății pentru Ambulanța Fălticeni: Prima intervenție s-a făcut în noaptea de RevelionLocal

Autosanitară 4×4 oferită de Ministerul Sănătății pentru Ambulanța Fălticeni: Prima intervenție s-a făcut în noaptea de Revelion

       Accesări: 73

S-a înnoit chiar înainte de anul nou. Ambulanța Fălticeni a primit la sfârșitul lunii decembrie un autovehicul nou-nouț pentru acordarea primelor îngrijiri medicale și transportul persoanelor bolnave. Mașina, repartizată de Ministerul Sănătății, este una din cele patru care au revenit județului Suceava.

Celelalte trei autosanitare au fost distribuite la Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

Noua ambulanță este un vehicul de fabricație germană, model Volkswagen Transporter, echipat cu tracțiune 4×4 și dotări medicale specifice categoriei B1/B2: defibrilator, tub de oxigen, trusă pentru replantare.

Aceasta poate fi utilizată atât de un echipaj medical de urgenţă cu doctor cât și de un echipaj medical de urgenţă cu asistent.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Exemplarul sosit pe 30 decembrie 2014 și-a început activitatea chiar în noaptea de Revelion. După numai două zile și jumătate, noua ambulanță avea deja 1.000 de kilometri parcurși la diferite intervenții.

Odată cu acestă nouă achiziție, parcul auto de la Substația Fălticeni ajunge la cinci autovehicule.

Raportată la nevoile reale, flota de autosanitare cu greu face față solicitărilor, mai ales în această perioadă, deoarece zona deservită numără 160.000 de persoane.

Personalul unității fălticenene numără acum 35 de oameni, din care 1 medic, 18 asistente și 16 ambulanțieri (șoferi).

ȘTIRI