Autorul crimei din comuna Baia trimis în judecată de procurori. Un consătean este acuzat de favorizarea făptuitoruluiRural

Autorul crimei din comuna Baia trimis în judecată de procurori. Un consătean este acuzat de favorizarea făptuitorului

       Accesări: 3179

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus recent trimiterea în judecată a lui Varvara Marius-Andrei (19 ani), cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt calificat, precum şi a lui Panaite Silviu Daniel cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedenunţare şi favorizarea făptuitorului.

Crima s-a produs la începutul anului, în comuna Baia. Anchetatorii au reușit să refacă filmul evenimentelor care au dus la moartea violentă a lui Nicolae Budăi (63 de ani).

Pe data 4 ianuarie 2017, Varvara Marius-Andrei, împreună cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice (de la orele 16:00 la orele 19:00 cu aproximaţie aceştia au băut 2 sticle cu coniac, 2 sticle cu vin şi aproximativ 13 litri bere) apoi s-a deplasat împreună cu aceştia la magazinul mixt din localitatea Baia, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice.

În jurul orei 20:00, în magazin a venit pentru scurt timp şi victima B.N., pe care inculpatul Varvara Marius-Andrei nu o cunoştea.

După ce victima a părăsit magazinul, Varvara Marius-Andrei a urmărit-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnii si picioarele.

Sesizând comportamentul inculpatului, martorii au fugit după inculpat reuşind să-l liniştească acesta revenind pe terasa magazinului.

La scurt timp, victima s-a ridicat din locul unde fusese lovită de inculpat şi a pornit pe şosea spre locuinţa sa.

Varvara a remarcat acest lucru, după care a luat-o la fugă dinspre terasă pe şosea după victimă. Inculpatul a ajuns din spate victima, a lovit-o cu putere, fapt care a condus la căderea acesteia pe şosea, după care inculpatul a târât victima pe o distanţă de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumni, picioarele şi cu o şipcă dintr-un gard.

La un moment dat agresorul a încetat actele de violenţă asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia şi a început să o caute prin buzunare după obiecte de valoare. Inculpatul a sustras de la victimă telefonul mobil şi a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.

Tot în aceeaşi seară Varvara Marius-Andrei s-a deplasat la locuinţa lui Panaite Silviu Daniel, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl sustrăsese anterior de la victima B.N.. În jurul orelor 23:00 cu aproximaţie, inculpatul s-a deplasat la casa numitului R.V.A., a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.

În dimineaţa zilei de 5 ianuarie 2017 Varvara Marius-Andrei s-a deplasat din nou la locuinţa coinculpatul Panaite Silviu Daniel, a lăsat în curtea casei acestuia adidaşii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni.

În aceeaşi dimineaţă, din discuţiile cu Varvara Marius-Andrei,  Panaite Silviu Daniel a aflat că în seara anterioară inculpatul Varvara Marius-Andrei bătuse o persoană, fiind posibil ca aceasta să fi decedat.

Deşi aflase că autorul infracţiunii, inculpatul Varvara Marius-Andrei a fost arestat preventiv, Panaite Silviu Daniel nu a sesizat autorităţile judiciare nici până la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva autorului infracţiunii, nici în perioada următoare cu privire la faptul că inculpatul Varvara Marius-Andrei a lăsat hainele pline de sânge şi telefonul mobil al victimei la locuinţa sa.

Pe data de 7 ianuarie 2017, Panaite Silviu Daniel a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidaşilor şi telefonului mobil. Prin această activitate ilicită inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în prezenta cauză penală şi implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Varvara Marius-Andrei.

ȘTIRI