Autorul accidentului de pe Ion Creangă este recidivist! Procurorii au luat măsura controlului judiciarLocal

Autorul accidentului de pe Ion Creangă este recidivist! Procurorii au luat măsura controlului judiciar

       Accesări: 2180

Un șofer care a mai făcut probleme și a încălcat legea. Autorul evenimentului rutier petrecut marțea trecută, pe strada Ion Creangă, conducătorul auto din localitatea Preutești care a părăsit locul accidentului, este recidivist. El a lovit în plin un autoturism aflat în mișcare, care circula regulamentar și în care se aflau două persoane, o femeie de 35 de ani și fiica acesteia de 11 ani, după ce a pătruns pe contrasens.

Șoferul a plecat după incident, iar polițiștii l-au căutat toată ziua prin oraș, dar și la rudele din comuna natală.

El s-a prezentat a doua zi dimineața la sediul Poliției Municipiului Fălticeni și și-a recunoscut fapta.

După coliziunea celor două mașini, accident petrecut în dreptul Grădiniței „Licurici”, bărbatul s-a dus la șoferiță să-și ceară iertare, după care s-a îndreptat spre Piața Mihail Sadoveanu. Femeia le-a declarat oamenilor legii că autorul incidentului era beat criță și că abia se ținea pe picioare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Atât mama (șoferița) cât și fiica au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Minora a suferit în urma impactului leziuni ce au necesitat 3-5 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

Autorul accidentului a fost reținut joi, 18 aprilie, pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Șoferul fugar a fost închis la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Procurorii au dispus vineri, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul în vârstă de 31 ani.

Anchetatorii spun că inculpatul a comis fapta în cadrul termenului de supraveghere stabilit printr-o condamnare anterioară pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Procurorii menționează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI