Autorităţile sucevene monitorizează râurile Bistriţa, Dorna şi MoldovaLocal

Autorităţile sucevene monitorizează râurile Bistriţa, Dorna şi Moldova

       Accesări: 87

Autorităţile judeţului Suceava monitorizează potenţialele pericole de inundaţii din zona de competenţă, după ce hidrologii au emis Cod galben hidrologic pentru mai multe râuri, inclusiv din judeţul Suceava, în intervalul 12.01.2016 ora 13:00 – 13.01.2016 ora 10:00.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, astăzi, începând cu ora 9.00, prefectul judeţului, Constantin Harasim, împreună cu inspectorul şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, s-au deplasat la o monitorizare a cursurilor de apă pe râurile Bistriţa şi Dorna, în aval de localitatea Iacobeni. Activitatea se desfăşoară în urma informărilor primite de la structurile specializate SGA şi ISU din zonă, CLSU, dar şi în urma apelurilor primite pe numărul de urgenţă 112 cu privire la existenţa unor potenţiale pericole de inundaţii.
De asemenea, în zonă s-a deplasat echipa pirotehnică a ISU Suceava şi specialiştii SGA pentru a analiza oportunitatea descărcărilor acumulărilor de gheaţa, fără a crea prejudicii în aval. Totodată se va analiza împreună cu preşedintele CLSU din zonă posibilitatea realizării unor protecţii în amonte pe râul Bistriţa pentru a proteja zonele supuse unor potenţiale pericole de inundaţii.

În urma intervenţiilor structurilor de specialitate şi a autorităţilor locale pe raza comunei Iacobeni, au fost deblocate aglomerările de gheaţă create în zona celor două poduri, fapt ce a condus la deplasarea acestora în aval.
Se lucrează de asemenea pentru deblocarea unor formaţiuni de gheaţă pe cursul superior al râului Moldova, în zona localităţii Breaza, cu forţe ale SGA, ISU, CLSU.
Aglomerările de gheaţă rezultate în urma deblocării au depăşit temporar cota de atenţie pe raza municipiului Vatra Dornei şi au distrus puntea pietonală Berna. Nu au fost afectate persoane.
Activitatea continuă să se monitorizeze de către CLSU, ISU, SGA pe râurile Bistriţa, Dorna şi cursul superior al râului Moldova.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI