Autoritățile sanitare confirmă debutul sezonului gripal în România. Primul caz de gripă confirmat și în județul SuceavaSănătate

Autoritățile sanitare confirmă debutul sezonului gripal în România. Primul caz de gripă confirmat și în județul Suceava

       Accesări: 361

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a anunțat, joi, 25 ianuarie, că rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate, pentru săptămâna 15-21 ianuarie 2018, a fost de 35%, ceea ce confirmă debutul sezonului gripal.

În săptămâna menționată, la nivel național s-au înregistrat 128 de cazuri de gripă.

Au fost înregistrate 2 decese noi, ambele confirmate cu virus gripal tip A, subtip H1pdm09, la un bărbat din județul Iasi și o femeie din județul Botoșani. Ambele persoane nu erau vaccinate anti-gripal. De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 4 decese confirmate cu virus gripal, 2 tip B și 2 tip A.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI și până la data de 21 ianuarie 2018 au fost confirmate cu laboratorul 89 cazuri de gripă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile a confirmat primul caz de gripă (cu virus gripal tip B) , din acest sezon, în județul Suceava, la o persoană în vârstă.

ȘTIRI