National

Autorităţile locale şi centrale puse în gardă pentru ninsorile anunţate de meteorologi

       Accesări: 54

falticeni_cod_galben_25ian_17Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne a transmis printr-un comunicat de presă că, în contextul atenționărilor de COD GALBEN DE NINSORI emise astăzi de către Administrația Națională de Meteorologie, valabile de joi, 5 martie de la ora 13.00 și până sâmbătă la ora 16.00, prefecții și șefii structurilor pentru situații de urgență din cele 34 de județe supuse atenționărilor și din municipiul București trebuie să ia primele măsuri pentru prevenirea și gestionarea producerii unor situații de urgență.

Conform avertizărilor meteorologilor, începând de joi, de la ora 13.00, va ninge abundent în zonele montane şi în regiunile sud-vestice ale țării, urmând ca, începând de vineri de la ora 16.00, ninsorile să fie prezente și în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca structurile pentru situații de urgență din județele aflate sub atenționare de Cod Galben să fie pregătite pentru a intra în faza de mobilizare pentru intervențiile care privesc ajutorarea comunităților și gestionarea urgențelor medicale.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și autoritățile locale vor activa planurile de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații de urgență.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență în zilele următoare și să aibă în vedere că precipitațiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zăpadă care ar putea îngreuna traficul rutier.

Autoritățile locale vor mobiliza resursele pe care le au la dispoziție pentru a asigura deszăpezirea și degajarea căilor rutiere. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne se va monitoriza atent situația înregistrată la nivel național prin Centrul Național pentru Coordonarea Integrată a Intervenției.

ȘTIRI