Autoritățile locale îi premiază cu 67.000 lei pe elevii olimpici, sportivii de performanță și profesorii cu rezultate din FălticeniActualitate

Autoritățile locale îi premiază cu 67.000 lei pe elevii olimpici, sportivii de performanță și profesorii cu rezultate din Fălticeni

       Accesări: 1325

Performanța în sport și educație este susținută de municipalitate. Elevii din Fălticeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiade, dar și la concursurile sportive de nivel național și internațional vor fi premiați în bani de autoritățile locale. Ceremonia va avea loc mâine seară pe scena din piața centrală ”Nada Florilor”, înaintea concertului susținut de Direcția 5.

Premiile vor fi înmânate de primarul Cătălin Coman.

Anul acesta lista include peste 250 de elevi, din care sunt 218 olimpici și 34 sunt sportivi.

Suma alocată de autoritățile municipiului Fălticeni se ridică la 67.000 lei. Valoarea premiilor bănești a fost supusă votului Consiliului Local, proiectul inițiat de viceprimarul Constantin Bulaicon fiind votat în unanimitate de cei 19 reprezentanți ai PSD, ALDE și PNL.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul acesta va fi cel de al treilea în care autoritățile municipiului Fălticeni vor oferi premii în bani celor care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și competițiile sportive.

”Aceasta este o modalitate de recunoaștere a valorilor, de recompensare, și de motivare.”, afirmă viceprimarul Bulaicon. ”În același timp trebuie să recunoaștem și să recompensăm și munca profesorilor sau antrenorilor. Ei pregătesc acești elevi și dorim să motivăm interesul lor pentru atingerea unor performanțe notabile.”

De la bugetul local sunt direcționați 50.000 lei, restul de 17.000 lei fiind fonduri obținute din sponsorizări.

Printre cei care vor fi premiați se numără și cadrele didactice, respectiv antrenorii. În total sunt 75 de profesori și îndrumători care vor primi bani pentru performanțele obținute.

Premiile bănești sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

ȘTIRI