Autoritățile locale au scăpat ieftin: Ploaia și gheața nu au produs pagube majore la FălticeniActualitate

Autoritățile locale au scăpat ieftin: Ploaia și gheața nu au produs pagube majore la Fălticeni

       Accesări: 50

ploaie

Marți nu a fost nicidecum o zi cu trei ceasuri rele, ci cu trei reprize de precipitații mixte. Pornită la orele după-amiezii, ploaia torențială și gheața au bătut ieri minute în șir la Fălticeni. Din fericire, autoritățile locale au respirat ușurate după ce, în urma unui tur al orașului, și al zonelor cu potențial de risc, au constatat că nu sunt probleme deosebite.

Fenomenele meteo au făcut ca zonele de la periferia orașului, Șoldănești, Țarna Mare, Oprișeni, să fie și cele mai afectate.

”Am constituit ieri un comitet la nivel de Primărie împreună cu șefii de la Direcția Tehnică, Poliția Locală și Salubritate și ne-am deplasat toate în zonele care știam că pot apărea necazuri din cauza vremii nefavorabile”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Din fericire nu am avut probleme majore. Am intervenit, de la primele ore ale dimineții, acolo unde am găsit situații mai deosebite, urmând să acoperim toate zonele unde am identificat probleme.” 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cele mai mari probleme s-au înregistrat în cartierul Șoldănești. Viiturile au astupat șanțurile cu pământ, balastru, moloz și resturi de crengi. Deși terenurile arabile și unele curți ale gospodăriilor erau pline de apă, casele oamenilor nu au fost inundate.

Situație similară și pe strada Gheorghe Doja, unde locuitorii au fost feriți de necazuri. Angajații Primăriei au lucrat astăzi la
decolmatarea șanțurilor. Situația este rezolvată în proporție de 100%.

Au fost inspectate de primar și șefii celor trei birouri din Primărie, străzile Halmului, Răsăritului și Nufărului din Țarna Mare, efectele ploilor torențiale fiind limitate de prezența canalelor de colectare și scurgere pentru apele pluviale, construite chiar anul trecut. Șanțurile au fost parțial colmatate, iar drumul pietruit va necesita ușoare amenajări.

În zona Oprișeni, șuvoaiele au creat probleme similare, intervenția angajaților Primăriei Fălticeni fiind programată pentru mâine. Pe străzile pietruite, unde apa a luat pietrișul, autoritățile locale spun că le vor reface și vor arăta ca înainte.

Rudy H.

ȘTIRI