Autoritățile județene vor purta discuții pentru primele curse aeriene Suceava – BarcelonaActualitate

Autoritățile județene vor purta discuții pentru primele curse aeriene Suceava – Barcelona

       Accesări: 67

avion-aeroport-suceavaVom avea un aeroport înnoit și modern. Mai devreme sau mai târziu județul Suceava va dispune pentru prima dată de o aerogară care va corespunde standardelor internaționale. Lucrările de amenajare sunt prevăzute să se închieie la 31 iulie, un termen optimist, dar realizabil după cum au lăsat să se înțeleagă autoritățile județene.

Până atunci acestea încearcă să deschidă noi orizonturi pentru Aeroportul ”Ștefan cel Mare”.

Una din viitoarele destinații spre care vor călători suceveni ar putea fi Spania. Sunt plănuite zboruri regulate spre Barcelona și zona estică a peninsulei iberice, cu operatori din segmentul accesibil. Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, afirmă că ea poate deveni unul punctele importante pentru cursele de pe aeroportul din Suceava, în condiţiile în care în această ţară se află cei mai mulţi suceveni plecaţi la muncă în străinătate.

„Probabil că în maxim două săptămâni va fi şi o delegaţie de-a noastră în Spania pentru a discuta la faţa locului cu operatorii low-cost de acolo”, susține Nechifor. ”Am luat ca ţintă Spania, în acest moment, pentru că din totalul celor 45.000 de suceveni care sunt plecaţi în ţările Europei, majoritatea covârșitoare, se află în Spania”, a spus Nechifor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potențialul pieței de transport aerian este cu mult mai mare, după că explică președintele CJ Suceava. Pe lângă cei 9.000 de suceveni aflați temporar în Spania, se adaugă alte 4.500 de persoane plecate din judeţul Botoşani şi aproximativ 3.500 din Neamţ.

„Vorbim de un teritoriu emitent important pentru companiile aeriene, pentru că foarte mulţi dintre aceşti cetăţeni care sunt în Spania doresc să aibă mijloace de transport mai rapide şi mai ieftine către acasă. E un punct important de plecare în relaţia cu un operator low-cost, şi sperăm că vor fi atraşi de această situaţie favorabilă”, conchide Cătălin Nechifor. „Deocamdată certitudinea este Taromul, dar suntem avansaţi în discuţii şi cu alţi operatori.”

El a explicat faptul că zborul pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur, cu operatorul Tarom, este o cursă cunoscută, aşteptată, şi va fi uşor de reluat, în timp ce destinaţiile externe vor avea nevoie de timp pentru fi popularizate.

Din 1 august 2015 este programată redeschiderea Aeroportului ”Ştefan cel Mare”, dată la care cursele tur și retur spre capitala țării vor redeveni operaționale.

Zborurile de la Bucureşti spre Suceava vor pleca seara, la ora 21:45, iar din Suceava la București vor fi dimineaţa, de la ora 5:55.

Rudy H.

ȘTIRI