Autoritățile județene sucevene se pregătesc pentru sezonul de iarnăActualitate

Autoritățile județene sucevene se pregătesc pentru sezonul de iarnă

       Accesări: 496

La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava a fost stabilit un „Plan de măsuri” pentru sezonul de iarnă 2017-2018.

Documentul, care stabilește termene și responsabilități pentru intervalul septembrie 2017 – martie 2018. a fost dezbătut în cadrul unei ședințe, din această săptămână, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

În planul de măsuri se arată că toate instituţiile publice, serviciile publice deconcentrate şi structurile administraţiei publice locale vor trebui să acţioneze pentru asigurarea desfăşurării activităţilor economico-sociale într-un climat de normalitate.

S-a cerut intensificarea acţiunilor de identificare şi supraveghere a riscurilor din zona locaţiilor publice, unde se organizează sărbătorirea Revelionului, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-sportive cu public numeros şi a petrecerii celorlalte sărbători de iarnă, în vederea prevenirii şi limitării efectelor negative a oricăror dezastre, sau a acţiunilor cu caracter terorist.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se dorește realizarea unui parteneriat real între serviciile publice descentralizate/deconcentrate şi instituţiile şi organizaţiile nonguvernamentale, în vederea cunoaşterii situaţiei operative, pentru rezolvarea în comun a tuturor problemelor ce pot leza interesele populaţiei.

Instițuțiile și serviciile publice trebuie să asigure capacităţi optime de acţiune şi intervenţie specifice situaţiilor de urgenţă generate de incendii, dezastre şi fenomene meteorologice periculoase (căderi masive de zăpadă, polei, îngheţ, viscole, temperaturi foarte scăzute) a I.J.S.U., în zona de responsabilitate, pentru limitarea şi înlăturarea, prin intervenţii operative, a efectelor acestor situaţii.

ȘTIRI