Autorităţile judeţene şi locale pregătesc alegerile prezidenţiale din noiembrieRural

Autorităţile judeţene şi locale pregătesc alegerile prezidenţiale din noiembrie

       Accesări: 58

Peste 46 de zile, pe data de 2 noiembrie 2014, în România sunt programate alegerile prezidenţiale. Până la acel moment, în intervalul 3 octombrie – 1 noiembrie se va desfăşura campania electorală.

La nivel local, Instituţia Prefectului Suceava a publicat pe site-ul propriu, prefecturasuceava.ro, link-ul “Alegeri prezidenţale 2014” care oferă informaţii actualizate privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor: legi, ordine ale prefectului, acte ale Biroului Electoral Judeţean şi ale Biroului Electoral Central.

Tot Prefectura va centraliza în următoarele zile dispoziţiile primarilor cu privire la stabilirea locurilor speciale pentru afişaj electoral şi listele cu propunerile de persoane pentru funcţia de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare şi înlocuitorul acestuia.

Primăriile trebuie să verifice în teren îndeplinirea condiţiilor pentru organizarea secţiilor de votare, să existe încălzire, iluminat, acces pentru persoanele cu handicap. La începutul săptămânii viitoare primarii şi secretarii vor participa la o şedinţă de instruire la sediul Prefecturii Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI