Autoritățile au confiscat circa 200 metri cubi de material lemnos transportat fără forme legaleRural

Autoritățile au confiscat circa 200 metri cubi de material lemnos transportat fără forme legale

       Accesări: 274

La nivelul județului Suceava au fost intesificate acțiunile de identificare a celor care nu respectă legislaţia în domeniul silvic. În doar trei zile, poliţiştii au confiscat aproape 200 m.c. material lemnos transportat fără documente legale.

În perioada 11-13 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei.  De asemenea, au fost confiscaţi 190,32 m.c. material lemnos, în valoare totală de 69.000 lei.

Vineri, în jurul orei 20, pe raza comunei Cornu Lunii, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E, autotractorul cu semiremorcă condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că tânărul nu deține documente legale de provenienţă și transport pentru cantitatea de 50,525 m.c. cherestea răşinoase de esenţă brad şi molid.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 21.000 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Mălini.

ȘTIRI