Autorii furtului celor 57.000 de lei din sediul agenției Fan Courier Fălticeni sunt de negăsit: Polițiștii au un cerc de suspecțiActualitate

Autorii furtului celor 57.000 de lei din sediul agenției Fan Courier Fălticeni sunt de negăsit: Polițiștii au un cerc de suspecți

S-au îmbogățit în doar câteva minute și fără prea mare efort. Hoții, care toamna trecută au dat spargerea la sediul Fan Courier, din Fălticeni, sunt de negăsit. Au trecut mai bine de 100 de zile de la săvârșirea infracțiunii, iar autorii continuă să fie în libertate.

Aceștia au acționat după un plan perfect, în dimineața zilei de 7 octombrie reușind să plece din sediul firmei de curierat cu punga doldora de bani. Autorii furtului au produs un prejudiciu de 57.000 de lei.

Hoții au acționat rapid și nestingheriți, intrând prin efracție, după ce au forțat ușa de la intrare. Din zona biroului, de pe un raft metalic amplasat la vedere, au sustras o cutie metalică care nu era încastrată, iar în interiorul căreia au găsit banii proveniți din încasări. Este posibil ca făptuitorii să fi cunoscut lucrul acesta și să fi acționat la sigur.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 2.30.

Câteva minute mai târziu agenţii de pază RPG au sesizat prin 112, faptul că s-a declanşat sistemul de alarmă la sediul Fan Courier din municipiul Fălticeni. Cu ocazia intervenției au constatat faptul că ușa de acces este forțată.

Polițiștii au încă de la momentul săvârșirii infracțiunii un cerc de cel puțin trei suspecți. Deși au deschis dosar penal pentru furt calificat, oamenii legii încă nu îl pot completa cu numele autorilor faptei.

Lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni nu au abandonat nicicum cercetările. Însă hoții au acționat ”curat”, astfel încât munca de investigație este mult mai anevoioasă. În plus, înregistrările video, care ar fi trebuit să facă lumină în acest caz, nu sunt deloc de ajutor.

”Poliţiştii au reuşit obţinerea de indicii şi identificarea unor mijloace de probă, fiind conturat un cerc de suspecţi în care sunt cuprinse cel puţin trei persoane.”, a declarat pentru Cronica de Fălticeni, comisarul Ionuț Epureanu. ”La această dată cercetările şi investigaţiile sunt continuate sub supravegherea şi coordonarea procurorului de caz. Au fost dispuse activităţi specifice pentru probarea activităţii infracționale.”

Cauza este investigată cu suportul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Suceava.

De menționat că sediul firmei de curierat era prevăzut cu sistem de alarmă şi de supraveghere video, ambele aflate în stare de funcţionare. În urma vizionării acestora polițiștii că sistemul de supraveghere nu este prevăzut cu opţiunea infraroşu, motiv pentru care imaginile captate în momentul comiterii faptei sunt neconcludente.

Purtătorul de cuvânt al I.P.J. Suceava susține că investigațiile continuă pentru identificarea autorilor şi stabilirea împrejurărilor săvârşirii faptei.

După episodul furtului celor 57.000 de lei, agenția Fan Curier și-a mutat sediul într-o altă zonă din municipiul Fălticeni.

Facebook Comments

ȘTIRI