Autocar cu 38 de persoane blocat pe calea ferată la Dolhasca: Vehiculul s-a izbit într-un stâlp de electricitate al CFRRural

Autocar cu 38 de persoane blocat pe calea ferată la Dolhasca: Vehiculul s-a izbit într-un stâlp de electricitate al CFR

       Accesări: 2148

Momente de panică într-un vehicul de transport persoane. Un autocar plecat într-o cursă specială s-a ”împotmolit” la jumătatea drumului, după ce șoferul l-a adus chiar pe calea ferată. Incidentul s-a produs în orașul Dolhasca pe fondul neadaptării vitezei pe carosabilul umed.

Accidentul s-a produs azi-dimineață la ora 8:45. Bafta călătorilor a fost că în momentul impactului, pe calea ferată nu circulau trenuri.

Șoferul, angajat al unei firmei din Suceava, a pierdut controlul mașinii într-un viraj, iar după un derapaj, autocarul s-a izbit și a rupt un stâlp de electricitate care aparține companiei naționale CFR.

Vehiculul a blocat traficul feroviar pentru mai multe minute.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La incident s-au deplasat pompierii militari suceveni cu trei autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi descarcerare grea, precum şi două ambulanţe SMURD. În sprijinul militarilor au mai intervenit membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca, poliţişti, lucrători ai CFR care au acționat cu o automacara împrumutată de la o societate comercială din zonă.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă călătorii s-au ales cu o sperietură zdravănă.

Autocarul cu 38 de persoane la bord, din care 26 erau minori, plecase de la Salcea, spre Pașcani, la o întâlnire cu caracter religios. Toate cele 38 de persoane au fost monitorizate din punct de vedere medical de către pompierii SMURD, dar nu au fost constatate probleme deosebite.

Ulterior, persoanele au fost transportate cu două microbuze ale primăriei Dolhasca la un spaţiu încălzit, unde li s-a oferit un ceai fierbinte. După aproximativ o oră, un alt autocar le-a preluat şi şi-au continuat drumul.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pe conducătorul auto.

Traficul rutier a fost închis timp de 50 de minute, când s-a reluat circulaţia. În schimb, traficul a fost blocat mai bine de 5 ore.

Lucrătorii CFR au reușit abia în jurul 13:00 să evacueze şi să mute autocarul într-un loc sigur. Ulterior ei au remediat defecțiunea la o linie de înaltă tensiune, dar şi pentru cea de-a doua linie.

Surse din cadrul companiei CFR spun că șoferul este bun de plată pentru daunele produse.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI