Aur pentru sucevencele Beleagă și Lehaci la Campionatul mondial din SUA! Doi canotori crescuți la Fălticeni luptă duminică pentru aurul mondialSport

Aur pentru sucevencele Beleagă și Lehaci la Campionatul mondial din SUA! Doi canotori crescuți la Fălticeni luptă duminică pentru aurul mondial

       Accesări: 901

Echipajul dublu vâsle, categorie ușoară feminin, format din sucevencele Lehaci Ionela-Livia și Beleagă Gianina-Elena (fostă elevă a Colegiului Național “Nicu Gane” Fălticeni și componentă a CSM Suceava) a câștigat sâmbătă, 30 septembrie, medalia de aur la Campionatul Mondial de Canotaj din SUA!

Alți doi canotori, crescuți la Fălticeni de antrenorii Vasile și Ana Avrămia, vor fi în echipajele României, în finalale programate duminică, 1 octombrie.

De la ora 18.12, echipajul opt rame cu cârmaci masculin, din care face parte rădășeneanul Ciprian Tudosă (fost elev al Colegiului Național “Nicu Gane”, pregătit la CSS Nicu Gane Fălticeni), alături de Ivașcu Cristian, Cozmiuc Marius-Vasile, Damii Adrian, Radu Constantin, Adam Constantin, Bejan Sergiu-Vasile, Pîrghie Cristi-Ilie și Munteanu Adrian, intră în etapa finală a competiției.

Un alt echipaj care vrea să facă istorie la acest campionat mondial din America, este cel de opt rame cu cârmaci feminin. Finala mondială este programată duminică, la ora 18:42. Iona Vrânceanu, fostă junioară la CSS Nicu Gane Fălticeni, va fi în barca României, alături de o altă suceveancă, Bejinariu Viviana-Iuliana, Petrilă Mihaela,Tilvescu Denisa, Bereș Mădălina, Popa Iuliana, Boguș Adelina; Oprea Laura, Druncea Daniela.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tot mâine, de la 16:00, echipajul dublu vasle masculin (Prundeanu Ioan, Enache Marian-Florian) participă la Finala B.

Alte trei echipaje au concurat sâmbătă în Finala B. La dublu rame masculin Aicoboae Vlad-Dragos și Pascari Cosmin (fost elev al Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, crescut la CSM Suceava). Patru rame feminin (Popescu Cristina-Georgiana; Pop Alina Ligia; Parfenie Beatrice-Madalina; PParascanu Roxana).

Din staff-ul României, la această ediție a Campionatului Mondial de Canotaj, face parte și medicul Vasile Oșean, originar din Fălticeni, alături de soția sa Laura Oșean.

ȘTIRI