Augustin Benţa este campion naţional la 2000 de metri obstacole!Sport

Augustin Benţa este campion naţional la 2000 de metri obstacole!

       Accesări: 97

Secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” şi-a îmbogăţit zestrea de medalii. La sfârşitul săptămânii, 2-3 august 2014, Bucureştiul a găzduit Campionatul Naţional Juniori II.

Ioan Augustin Benţa (17 ani) şi-a confirmat valoarea şi a câştigat titlul de campion naţional în finala la 2000 de metri obstacole, cu timpul de 06.12.43. Podiumul a fost completat de doi atleţi valoroşi de la LPS Cluj Napoca şi  CSS Caransebeş.

Antrenorul Alin Findanis  a avut încă trei sportivi calificaţi în finalele naţionale, în probele de 800 de metri şi 1500 de metri: Sebastian Iftimescu, Ionuţ Bîgu şi Bogdan Focşa.  Cea mai bună clasare a obţinut-o  Sebastian Iftimescu, locul 5 (cu timp record personal)  în finala la 1500 de metri.

Mă bucur pentru că Augustin Benţa a reuşit un rezultat extraordinar, un timp care, dacă era obţinut în urmă cu trei luni, l-ar fi dus în preselecţiile pentru olimpiadă. Am avut emoţii pentru că Augustin a fost bolnav în perioada premergătoare finalei şi a avut 10 zile în care nu s-a putut pregăti. A avut voinţă, şi-a calculat bine cursa, din fericire a avut şi concurenţi pe măsură, ceea ce l-a ajutat să fie concentrat iar rezultatul este unul de excepţie.  Proba de obstacole este una grea şi sper să nu renunţe să o alerge odată cu trecerea la Juniori I. Pentru atleţii noştri următoarea competiţie importantă va fi Campionatul Naţional de Cros de la Băile Felix, în luna octombrie, unde avem speranţe îndreptăţite să luăm medalii atât la individual cât şi la echipă”, ne-a declarat antrenorul Alin Findanis.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI