Audierile în cazul agresiunii șoferilor din Fălticeni sunt pe final: Polițiștii confirmă fuga unuia dintre bătăuși în străinătateActualitate

Audierile în cazul agresiunii șoferilor din Fălticeni sunt pe final: Polițiștii confirmă fuga unuia dintre bătăuși în străinătate

       Accesări: 9312

Cazul de agresiune care a șocat comunitatea locală este cercetat de polițiști. Audierile se apropie de final, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Zece din persoanele care i-au lovit cu bestialitate pe cei doi conducători auto din Fălticeni au fost identificate și invitate la sediul Poliției Municipale Fălticeni să explice fapta săvârșită.

Prezentat de Cronica de Fălticeni, într-un articol publicat recent, cazul deosebit de grav a stârnit furia fălticenenilor din țară și străinătate care au cerut ca fraților Macovei să li se facă dreptate.

Duminica trecută, pe 31 iulie, în jurul orei 4.30 dimineață, doi frați, șoferii firmei locale de transport internațional Red Line Trans, au fost bătuți fără milă de 12 indivizi din Baia și Râșca.

Unul din șoferi, Ilie Macovei (37 ani) a fost transportat în stare gravă la spital. El și-a pierdut cunoștința în momentul în care s-a lovit cu capul de asfalt, după ce a primit mai mulți pumni în față.

După ce l-au bătut bine și pe fratele acestuia, Simeon Macovei (39 ani), indivizii s-au făcut nevăzuți.

Agresiunea s-a produs în parcarea unui magazin de pe bulevardul 2 Grăniceri.

”Cauza este în lucru la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni. În urma investigațiilor efectuate s-a constatat faptul că în jurul orelor 4 dimineața, doi tineri au fost acostați în zona unei unități comerciale de către un grup de persoane, de asemenea, tinere.”, ne-a declarat comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. ”S-a constatat, atât din înregistrările video, cât și din investigațiile efectuate, că persoanele care i-au atacat pe cei doi tineri sunt domiciliate în comuna Baia, dar și în comuna Râșca.”

El mai spune că polițiștii fălticeneni au identificat toate persoanele participante la săvârșirea infracțiunii. De asemenea, s-a constatat că una din persoanele implicate a părăsit teritoriul țării.

Până astăzi au fost audiate mai multe persoane. Potrivit comisarului Epureanu, până acum au fost chemați să dea explicații pentru faptele lor 10 din cei 12 agresori.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava mai spune că activitățile investigative continuă, dar și dosarul penal întocmit în cauză este continuat pentru stabilirea cu exactitate a participației penale a tuturor persoanelor implicate.

În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale și de concluziile medico-legale urmează să se dispună începerea urmăririi penale față de agresori.

Comisarul Ionuț Epureanu a confirmat, pentru cotidianul Cronica de Fălticeni, fuga unuia dintre principalii agresori în străinătate.

Acesta și-a luat tălpășița în aceeași dimineață în care i-a lovit pe frații Macovei. Rudele victimei susțin că bătăușul s-ar ascunde în Anglia.

Potrivit declarației făcute de Florin Crețu, al treilea șofer al firmei, cel care plecase cu zece minute înainte de incident, principalii agresori sunt Cosmin Pașcu din comuna Râșca și Pavel Alexandru din comuna Baia. Cei 12 tineri puși pe scandal au provocat neplăceri, în aceeași noapte, în două discoteci din Fălticeni și una din Vadu Moldovei.

ȘTIRI