Au trecut 3 luni de la bătaia aplicată fraților Macovei: Ancheta Poliției Fălticeni nu este finalizată iar agresorii sunt în libertateExclusiv

Au trecut 3 luni de la bătaia aplicată fraților Macovei: Ancheta Poliției Fălticeni nu este finalizată iar agresorii sunt în libertate

       Accesări: 4338

Un dosar în care se fac cercetări încă din vară, cu privire la un act agresiune, este în continuare nefinalizat. Cazul celor doi șoferi din Fălticeni loviți cu sălbăticie de 12 tineri coborâți din trei mașini, nu are nici astăzi un rezultat concret. Cu toate că există probe video, declarații ale martorilor, dar și ale câtorva dintre cei care au participat la bătaie, ancheta nu este terminată.

Prea multe noutăți în acest caz nu există.

Familia Macovei și-a angajat un avocat și va merge până în pânzele albe pentru dreptate și adevăr. Margritt, soția bărbatului lovit cu bestialitate, spune că nu se va lăsa până când bătăușii nu vor ajunge după gratii.

Doar 4 din cei 12 agresori sunt cercetați. Aceștia au vârste cuprinse între 18 și 26 de ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au trecut trei luni de la urgia pumnilor 

S-au împlinit trei luni de când frații Ilie Macovei (37 ani) și Simeon Macovei (39 ani) au fost încasat bătaia sub ochii propriilor clienți, într-o parcare de la ieșirea din municipiu.

Familiile celor doi bărbați agresați nu au primit prea multe vești și nici nu știu dacă se va face sau nu dreptate. Un sentiment de incertitudine planează în sufletele acestor oameni care nu au trăit până acum un necaz mai mare.

Pe Ilie Macovei l-au snopit în bătaie până l-au băgat în comă. Bărbatul de 37 de ani a primit mai mulți pumni în față, șuturi în cap și spate. Una dintre lovituri l-a pus la pământ, moment în care victima s-a lovit cu capul de asfalt. Fălticeneanul era deja inconștient și nu mai mișca, însă, cu toate acestea, alți membri din grup au continuat să-l lovească cu picioarele.

Agresorii l-au ”tratat” la fel și pe fratele mai mare, Simion Macovei. El s-a trezit în mijlocul unei avalanșe de acte violente aplicate cu pumnii și picioarele, aproximativ 40 de lovituri, care l-au amețit și răpus la pământ.

Bătăușii, care au acționat în stil mafiot, au dispărut rapid de la fața locului. Principalul făptaș și-a făcut bagajele și a fugit la scurt timp peste hotare, informația fiind confirmată ulterior de organele de anchetă.

Peste 700 de zile de îngrijiri medicale

După aproape 10 zile petrecute în comă, Ilie Macovei și-a revenit.

Medicii i-au dat la început 45 de zile de îngrijiri medicale, însă bărbatul va avea nevoie de peste 700 de zile pentru a-și reveni. Procesul de recuperare este lung și anevoios. Lovitura suferită la cap putea să-i fie fatală. Au fost momente, clipe, când viața lui atârna de un fir de păr. Dumnezeu însă i-a dat zile și acum se recuperează.

Nimeni nu poate spune suferința lui și a soției Margritt care nu cere altceva decât să se facă o dată dreptate, iar agresorii să plătească pentru fapta lor.

Familia trebuie să se înarmeze cu răbdare, dar și cu încrederea că justiția îi va trimite pe bătăuși acolo unde le este locul.

Stadiul cercetărilor: S-a început urmărirea penală față de faptă

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni au solicitat informații oficiale de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, prin purtătorul de cuvânt procurorul Marinel Șincari, privind stadiul cercetărilor.

La momentul actual, cercetările continuă. Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipale Fălticeni, încă mai adună probe.

”Vă comunicăm că a fost începută urmărirea penală față de faptă, cu privire la infracțiunile de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice.”, se arată în răspunsul instituției remis redacției Cronica de Fălticeni. ”Cercetările sunt efectuate de Poliția Municipiului Fălticeni în vederea strângerii probelor. Alte date nu pot fi comunicate, întrucât ar periclita rezultatul anchetei.”

Audieri pe final la IPJ Suceava

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava afirma, la data de 4 august 2016, că audierile se apropie de final. El sublinia faptul că polițiștii fălticeneni au identificat toate persoanele participante la săvârșirea infracțiunii. Comisarul Ionuț Epureanu confirma că una din persoanele implicate părăsise teritoriul țării.

Până la data respectivă au fost audiate mai multe persoane.

Potrivit ofițerului din cadrul IPJ Suceava, polițiștii au chemat atunci la audieri pe 10 din cei 12 agresori.

”Cauza este în lucru la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni. În urma investigațiilor efectuate s-a constatat faptul că în jurul orelor 4 dimineața, doi tineri au fost acostați în zona unei unități comerciale de către un grup de persoane, de asemenea, tinere.”, ne declara purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. ”S-a constatat, atât din înregistrările video, cât și din investigațiile efectuate, că persoanele care i-au atacat pe cei doi tineri sunt domiciliate în comuna Baia, dar și în comuna Râșca.”

El mai spunea tot atunci că activitățile investigative continuă, iar dosarul penal întocmit în cauză este continuat pentru stabilirea cu exactitate a participației penale a tuturor persoanelor implicate.

Cine sunt tinerii bănuiți de comiterea agresiunii

Potrivit IPJ Suceava, în urma desfăşurării activităţilor investigative au fost identificate persoanele bănuite de comiterea agresiunii, respectiv Alexandru P., de 19 ani, Daniel A., de 21 de ani, ambii din comuna Baia, Cosmin P. de 18 ani, din comuna Râșca, și Florin R., de 26 de ani, din comuna Fântâna Mare.

”Din ancheta realizată de polițiști reiese că au fost depistați și audiați trei participanţi la comiterea faptei.  Aceștia au recunoscut participarea la agresarea fraților Macovei.”, ne-au declarat reprezentanții IPJ Suceava. ”De asemenea, au fost audiaţi mai mulţi martori la eveniment, persoane aflate în grupul agresorilor fără nici o formă de participaţie penală la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale. 

Conflict pornit de la parcarea mașinilor 

Cu ocazia cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că în dimineața zilei de 31 iulie 2016, în timp ce frații Simion și Ilie Macovei se aflau cu autoturismele în fața magazinului din Fălticeni, pe fondul unor neînțelegeri cu privire la parcarea autovehiculelor, au intrat în conflict cu ocupanții unui alt autoturism condus de Florin R.

Astfel, după ce și-au adresat injurii și cuvinte jignitoare, Alexandru P. l-a lovit pe Ilie Macovei, cu pumnul în zona feței, situație în care a căzut la pământ, fiind lovit în continuare de către celelalte persoane mai sus menționate.

Fratele mai mare intervenit Simion Macovei a intervenit care, la rândul său, a fost lovit de Florin R. și ceilalți tineri. La un moment dat Ilie Macovei s-a ridicat, timp în care Cosmin P. i-a aplicat o lovitură cu podul palmei, în zona feței.

Ca urmare a loviturii Ilie Macovei s-a dezechilibrat și a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt.

Unul din făptași este fugit în străinătate

Polițiștii fălticeneni menționează că în ceea ce îl privește pe unul dintre agresori, respectiv Alexandru P. acesta nu a fost depistat, existând indicii că a părăsit teritoriul ţării.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au spus că agresorul de 19 ani, din Baia, ar fi fugit la scurt timp, după bătaie, direct la aeroport unde s-ar fi urcat într-un avion cu destinația Anglia.

ȘTIRI